Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

El compromís d'Oikocredit amb el benestar dels seus clients

El compromís d'Oikocredit amb el benestar dels seus clients

informe-desempeno-social-2012.pngostirala, 14 de ekainak de 2013

14/06 Oikocredit ha fet públics avui els seus resultats del 2012 en l'àmbit social a l'Assemblea General anual. Els resultats reflecteixen dades recollides per 634 organitzacions reafirmant el compromís dels socis d'Oikocredit pel que fa als objectius i actuació social.

spm-report-2012-news-item220x220.jpgAl 31 de desembre, la cartera d'inversió d'Oikocredit era de 530 milions d'euros, amb 420 invertits en microfinances i la resta en projectes socials incloent comerç just i cooperatives agrícoles.

A través dels socis de microfinances d'Oikocredit, es va poder proveir fins a 28 milions de persones, un increment de l'11% respecte el 2011. Del nombre total de persones que van demanar un micropréstec el 24% eren agricultors, el 56% vivien en àrees rurals i el 84% eren dones.


Els resultats en l'àmbit social mostren que el 59% de socis microfinancers van donar suport als principis de protecció dels clients al 2012, davant del 50% de l'any anterior. Durant el 2012 38 socis van començar a utilitzar l'Índex del progrés de sortida de la pobresa (Progress out of Poverty Index) incrementant el número total de socis d'Oikocredit utilitzant aquesta eina fins a 70.

Resultats socials positius

La directora en l'àmbit social d'Oikocredit, la Sra. Ging Lesema, diu que els resultats han estat positius, mostrant el  compromís continu d'Oikocredit amb el benestar dels seus clients.

Concretament el que va dir fou: “Les dades mostren clarament que els nostres socis estan arribant als clients definits com a objectiu en els nostres criteris socials i estan implementant eines del sector que garanteixen millors resultats pels nostres clients.”

Durant el 2012, Oikocredit va finançar 100 activitats de formació i començà la segona fase del seu programa d'aprenentatge a les institucions de microfinances pel que fa a l'actuació i resultats socials. Al llarg de l'any el programa s'ha desenvolupat en 6 països i s'estendrà en 4 més durant el 2013.

Les institucions de microfinances involucrades en aquest programa han canviat polítiques d'actuació i operacions i han introduït millores en àmbits claus com el seu camp d'abast i la gestió del risc de la cartera d'inversió.

Previsió pel 2013

En l'any pròxim, Oikocredit continuarà amb la seva estratègia pel que fa al camp social seleccionant nous socis i ajudant als ja existents per obtenir resultats tant financerament com socialment.

Oikocredit continuarà centrant el seu desenvolupament estratègic a l'Àfrica, l'agricultura i les finances integradores així com el seguiment , la mesura i l'informe dels resultats obtinguts dels clients seran els punts claus on es posarà èmfasis.

La Sra Ledesama expressa la seva voluntat de continuar fent un seguiment exhaustiu als nostres socis de microfinances pel que fa al sobreendeutament, al manteniment de beneficis responsables i als tipus d'interès que aquests exigeixen als seus clients.

La directora en l'àmbit social d'Oikocredit també diu: amb Oikocredit tenint més socis i arribant a més països que qualsevol altra institució de microfinances volem reunir els diferents socis perquè comparteixin bones pràctiques.

Oikocredit és una de les fonts de finançament privat més grans del món del sector de les microfinances, proveint de crèdit i de capital social a negocis petits a través de les institucions sòcies de microfinances en països en vies de desenvolupament i directament en cooperatives, organitzacions de comerç just i petites i mitjanes empreses.

« Atrás