Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Celebra el Dia mundial del cacau amb comerç just!

Celebra el Dia mundial del cacau amb comerç just!

7juli_world+chocolate+day.pngosteguna, 07 de uztailak de 2022

El 2021 vam consumir, aproximadament 4 quilos de xocolata per persona. Però, d'on ve, realment, la xocolata?

La xocolata està feta de grans de cacau. Aquests grans provenen d'arbres de cacau que creixen, principalment, en zones càlides i humides del voltant de l'equador, com a Ghana i Costa de Marfil. Al voltant de dos terços de la producció total de cacau del món prové d'aquests dos països africans. Oikocredit treballa amb diverses cooperatives de cacau en aquests països. Per exemple, treballem amb socis com Entreprise Cooperative Kimbe (Ecookim).

OIKOCREDIT I EL CACAU

Ecookim és una cooperativa de comerç just i representa els productors de cacau en diferents parts de Costa de Marfil. Asseguren que els petits productors de cacau rebin una major part dels guanys que s'obtenen venen cacau directament als mercats internacionals de cacau. A més d'ajudar als agricultors a aconseguir un preu just pel seu cacau, Ecookim tamié ofereix capacitació. Els agricultors aprenen a treure el millor dels seus cultius.

IMPACTE

Un d'aquests productors de cacau és l'ivorià Ngoran Kouakou. Està casat i té nou fills. De fet, Ngoran ha estat productor de cacau gairebé toda la seva vida, ja que en acabar l'escola va començar a treballar a la plantació del seu pare. En total, té dues hectàrees de terreny. Fa uns anys, Ngoran es va unir Ecookim.  

Ser soci de la cooperativa té molts avantatges. Per exemple, Ngoran ha après a mantenir millor la seva plantació i, així, produir més cacau, fet que li permet rebre primes a finals d'any. A més, ha rebut kits escolars (motxilles, quaderns, etc.) pels seus fills. Els seus fills més grans ja han acabat l'escola secundària i, ara, tenen l'oportunitat de tenir un futur millor. Res d'això hagués estat possible si Ngoran no s'hagués convertit en membre de la cooperativa de comerç just Ecookim, fet que significa que ara també rep un preu just pels seus grans de cacau.

DIA MUNDIAL DE LA XOCOLATA

Menjar xocolata certificada, ajuda els agricultors a obtenir un preu millor per la seva collita. Afortunadament, cada vegada més persones trien, conscientment, comprar xocolata de comerç just, per exemple, perquè els productors de cacau com en Ngoran també puguin construir una bona vida amb la seva família. Així que... aprofita el Dia Mundial de la Xocolata per menjar xocolata de comerç just!

7juli_world+chocolate+day

« Atrás