¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Un préstec de 2,1 milions d'euros d'Oikocredit a Sofipa beneficiarà a dones de zones rurals de Mèxic

« Enrere

Un préstec de 2,1 milions d'euros d'Oikocredit a Sofipa beneficiarà a dones de zones rurals de Mèxic

Logo Sofipa.jpgmartes, 30 de enero de 2024

Aquest nou acord d'associació entre Oikocredit i Sofipa atén microempreses a Oaxaca i Guerrero per donar suport a dones en localitats rurals subdesenvolupades.

Logo Sofipa

Oikocredit està augmentant el seu suport a les microempreses de Mèxic amb un préstec a termini de 40 milions de MXN (2,1 milions d'euros) a la nova organització sòcia Sofipa Corporation, SAPI de CV SOFOM ENR (Sofipa), amb seu a San Antonio de la Cal, a l'estat d'Oaxaca.

L'objectiu del nou préstec és fer costat a petites empreses de comunitats marginades, principalment dels estats d'Oaxaca i Guererro, al sud del país. Segons el Consell Nacional d'Avaluació de la Política de Desenvolupament Social (CONEVAL) del país, tant Oaxaca com Guerrero tenen àmplies zones rurals amb importants nivells de pobresa.

Guerrero tenia al voltant del 60,4% de la població en situació de pobresa el 2022, segons dades del CONEVAL. La xifra corresponent per a Oaxaca era del 58,4%.

El principal producte de Sofipa són els microcrèdits grupals per a dones. Els microcrèdits grupals, sovint denominats préstecs de llogaret o préstecs grupals, ofereixen a petits grups de persones la possibilitat d'accedir a serveis financers de manera col·lectiva.

Al voltant del 80% dels clients de Sofipa per a microcrèdits col·lectius viuen en zones rurals, i el 90% són dones.

La millora d'aquests dos grups ajuda a avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 1, 5, 8 i 10 de l'ONU.

El préstec d'Oikocredit venç al novembre de 2027.

Llegeix el comunicat de premsa aquí (en anglès)

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

marzo 2024

febrero

enero

diciembre 2023