¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

La nova associació d'Oikocredit amb Patagonian Fruits fa costat al sector de la fructicultura argentina i augmenta la resiliència climàtica

« Enrere

La nova associació d'Oikocredit amb Patagonian Fruits fa costat al sector de la fructicultura argentina i augmenta la resiliència climàtica

Patagonian logo.jpgdomingo, 31 de marzo de 2024

L'inversor d'impacte social Oikocredit està proporcionant 6 milions d'euros en finançament a llarg termini a Patagonian Fruits a l'Argentina per a donar suport a la compra de fruita als agricultors, impulsar la producció, invertir en xarxes de protecció i augmentar les exportacions.

El préstec a cinc anys d'Oikocredit ajudarà a Patagonian Fruits, una de les principals empreses de fructicultura de l'Argentina, a ampliar el seu treball amb petits productors de pomes, peres i kiwis convencionals, orgànics i biodinàmics, així com el seu processament, embalatge i exportacions. L'empresa, amb seu a la regió de tradició en fructicultura de l'Alto Valle, a la Patagònia septentrional, utilitzarà el finançament per a inversions de resistència al canvi climàtic -principalment per a la malla d'horts fruiters en les seves pròpies explotacions i en associació amb productors locals- i com a capital d'explotació per a continuar comprant fruita a més de 100 agricultors subcontractats.

La inversió en malles s'ha tornat essencial per a contrarestar els creixents danys que sofreixen les fruites per les gelades, els pics de calor, les cremades solars, els forts vents i altres fenòmens meteorològics extrems induïts pel clima. També permet estalviar aigua mitjançant un reg eficient i garanteix una producció estable cada any. Molts dels proveïdors de Patagonian Fruits manquen d'accés a finançament, mecanització i mercats internacionals, a més d'estar exposats al canvi climàtic. La contribució de l'empresa inclou la certificació i el suport a les millores en les explotacions.

Llegeix aquí el comunicat de premsa en anglès

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

junio 2024

mayo

abril

marzo