¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit tanca en positiu l'exercici 2023 i consolida la seva posició a Amèrica Llatina

« Enrere

Oikocredit tanca en positiu l'exercici 2023 i consolida la seva posició a Amèrica Llatina

CARA-UK-077.jpgmiércoles, 17 de abril de 2024

• Malgrat la inestabilitat macroeconòmica internacional, la cooperativa aconsegueix un superàvit d'1,6 milions d'euros.
• La regió d'Amèrica Llatina i Carib repeteix com la major cartera regional amb un creixement del 5%.
• La cooperativa de crèdit ha invertit 1 milió d'euros en desenvolupament de capacitats, i la seva nova cartera, centrada en la comunitat i el foment de la resiliència, va experimentar un significatiu creixement, aconseguint els 57,3 milions d'euros.

Oikocredit és la cooperativa més antiga d'inversió privada per al Sud Global i la de major grandària al món en aquest sector, que porta operativa al nostre país des de l'any 2000.

Madrid 17 d'abril de 2024.- Oikocredit, la major cooperativa d'inversió d'impacte a nivell mundial de capital privat, els esforços de la qual s'enfoquen als Països del Sud Global –Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica- va tancar el 2023 amb un resultat positiu d'1,6 milions d'euros. A més, la cooperativa de crèdit ha invertit 1 milió d'euros en desenvolupament de capacitats -el conjunt d'activitats destinades a enfortir les habilitats i coneixements d'organitzacions sòcies i clients perquè puguin aconseguir els seus objectius- i la seva nova cartera, centrada en la comunitat i el foment de la resiliència -inversions en educació, habitatge, aigua, sanejament i infraestructures- va experimentar un significatiu creixement, aconseguint els 57,3 milions d'euros. Així ho reflecteix el seu Informe Anual 2023, en el qual es destaquen uns sòlids resultats financers, la qual cosa suposa l'enfortiment de la seva posició al capdavant del sector.

“Oikocredit va aconseguir un bon acompliment l'exercici 2023, any en què hem arribat a més comunitats rurals, a un major número de dones i hem reforçat el nostre suport a les energies renovables”, comenta la Mirjam’t Lam, directora general de la companyia. “A més al llarg del passat any, s'han aconseguit molts nous inversors a Europa, sent Espanya un dels països on més ha crescut el suport a la cooperativa d'inversió”.

I tot això malgrat la incertesa dels factors externs mundials i regionals de la culminació amb èxit per part d'Oikocredit durant el passat exercici de dues transicions importants: el primer any d'execució de l'estratègia centrada en la comunitat 2022-2026 i el reemplaçament d'accions per participacions com el nou producte d'inversió en la majoria dels països en els quals recapta capital.

xifres-clau-oikocredit-2023

Amèrica Llatina i el Carib, la major cartera regional d'Oikocredit

El finançament total de Oikocredit en 2023 va aconseguir els 935 milions d'euros.
Amèrica Llatina i Carib, Àfrica i Àsia són les regions en les quals Oikocredit enfoca la seva activitat de finançament. Segons les dades de l'Informe Anual, els préstecs totals i el capital van créixer a Àfrica fins als 225,7 milions d'euros (189,2 en 2022) i a Àsia fins als 308,9 milions d'euros (289,5 en 2022), sent Amèrica Llatina i Carib, la major cartera regional de Oikocredit, consolidant aquesta posició amb un increment del 5% respecte a l'any passat, fins als 507,3 milions d'euros.

Increment de la inversió en les comunitats i en desenvolupament de capacitats

El finançament per al desenvolupament de Oikocredit va experimentar un creixement respecte al 2022, arribant als 1.084,7 milions d'euros.
Les dades de l'informe anual posen de manifest que, dins dels seus principals sectors d'activitat, en inclusió financera, la cartera es va incrementar fins als 833,4 milions d'euros, i la corresponent al sector agrícola, malgrat resultar especialment afectada pel context macroeconòmic, va augmentar fins a aconseguir els 185,8 milions d'euros, enfront dels 175,7 milions del 2022. Per part seva, la cartera d'energies renovables, principal aposta de la cooperativa, continua creixent aconseguint els 58,6 milions d'euros.
Les crisis econòmiques i les guerres impacten de manera desproporcionada en les comunitats de baixos ingressos. És per això que Oikocredit centra els seus esforços en la comunitat i el foment de la resiliència. Solament en el 2023 la cooperativa va invertir 57, 3 milions d'euros, enfront dels 10,7 del 2022.
En línia amb aquestes dades, Oikocredit també va invertir 1 milió d'euros en 40 iniciati-vas de desenvolupament de capacitats per a 85 socis actuals i potencials, quantitat que s'ha incrementat en un 70% respecte a 2022 (0,6 milions d'euros en 30 iniciatives per a 67 organitzacions sòcies).

Finalment, són molts els que decideixen donar fons per al desenvolupament de capacida-donis, en comptes d'invertir: només en el 2023 Oikocredit va rebre 800.000 euros de fons que es van centrar en l'agricultura.

Consulta els resultats anuals d'Oikocredit Internacional amb més detall aquí (en anglès) >

Consulta l'Informe Anual 2023 d'Oikocredit Internacional aquí (en anglès) >

Sobre Oikocredit

Oikocredit Internacional

Oikocredit és una entitat cooperativa internacional amb seu als Països Baixos i gairebé 50 anys de trajectòria enfocada en les finances ètiques contra la pobresa, conforme als principis d'Exclusió, Compromís, Transparència, Participació i Coherència.
És la cooperativa més antiga d'inversió privada i la de major grandària en el món centrada en la inversió d'impacte en països del Sud Global –la seva cartera de finançament per al desenvolupament posseeix 1.238 milions d'euros- i compta amb una extensa experiència en projectes de microfinances, agricultura sostenible i energies renovables, desenvolupats al llarg d'aquests anys a Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i el Carib que han beneficiat i continuen fent-ho a milions de persones desfavorides.
La inversió d'impacte que realitza Oikocredit ha permès que l'any passat 38,2 milions de clients dels 2.700 milions de persones en el món a les quals se'ls nega l'accés al crèdit i serveis financers hagin pogut millorar el seu nivell de vida en virtut de microcrèdits que els han permès augmentar els seus ingressos, estalvis i cobertura d'assegurança i tenir empreses més sòlides, així com accedir a recursos per a si mateixos, les seves famílies i les seves comunitats.
Aquesta organització mesura l'acompliment i l'impacte social que genera conforme a la metodologia de teoria de canvi i els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS).

Oikocredit a Espanya

Oikocredit Internacional impulsa la seva activitat en l'estat espanyol a través de tres associacions de suport: Catalunya, Euskadi, Sevilla i un grup de voluntariat a Madrid que duen a terme activitats d'educació per a la transformació social i sensibilització sobre les Finances Ètiques en general en el seu entorn pròxim.

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

abril 2024

marzo

febrero