¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

26,5 milions de dòlars per a satisfer les llacunes energètiques a l'Àfrica subsahariana

« Enrere

26,5 milions de dòlars per a satisfer les llacunes energètiques a l'Àfrica subsahariana

bill clinton screenshot.pngviernes, 13 de octubre de 2023

Oikocredit invertirà 26,5 milions d’USD en infraestructures d'energies renovables en comunitats de l'Àfrica subsahariana durant els propers quatre anys. Els fons es destinaran a actius generadors d'energia i equips d'ús productiu.

La inversió es va fer pública en la reunió de la Clinton Global Initiative 2023 celebrada recentment a Nova York.

Oikocredit espera crear un impacte positiu de dues maneres. El finançament de l'adquisició, construcció i manteniment d'infraestructura d'energia renovable distribuïda garantirà que més persones, empreses i comunitats tinguin accés a l'electricitat. Aquesta infraestructura inclou actius de generació i distribució, incloses minixarxes i altres solucions solars fora de la xarxa.

A més, Oikocredit finançarà directament o treballarà amb altres parts per a finançar i facilitar intervencions comunitàries holístiques centrades en les necessitats i desitjos de les comunitats locals mitjançant la incorporació de proveïdors de solucions locals. Els fons ajudaran a proporcionar equips d'ús productiu com a moledores, assecadores, cambres frigorífiques, reg intel·ligent, emmagatzematge d'aigua i solucions de e-mobilitat.

En cada cas, es tractarà de solucions i intervencions determinades i acordades per les pròpies comunitats.

Els resultats previstos pretenen estimular el desenvolupament rural, entre altres coses mitjançant l'electricitat per a edificis com escoles i centres sanitaris, i donant suport a l'augment de l'activitat econòmica, la producció de béns addicionals i un major accés als serveis.

Com va dir l'ex President dels EUA Bill Clinton en el recent esdeveniment, "L'electricitat significa més oportunitats en les comunitats rurals d'Àfrica, major activitat econòmica, ampliació de l'educació i millora de la salut pública per a milions de persones".

"Oikocredit està liderant el camí per a invertir l'actual trajectòria descendent de la taxa d'electrificació d'Àfrica portant energia renovable a les comunitats rurals", va afegir.

Segons l'Agència Internacional de l'Energia, a més de 660 milions de persones de tot el món els mancarà accés a l'electricitat fins i tot el 2030, i prop del 85% d'aquesta xifra es trobarà a l'Àfrica subsahariana.

No obstant això, la regió experimentarà el major creixement demogràfic i econòmic del món, la qual cosa la situarà en la senda del descens de l'electrificació en la dècada vinent.

En James Todd, Director d'Energies Renovables d'Oikocredit, ha declarat: "L'electricitat és essencial per a una vida productiva i satisfactòria per a cadascun de nosaltres. Al mateix temps, l'energia neta ha estat reconeguda com a fonamental per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de reduir la pobresa, millorar la salut pública i ampliar l'educació. Amb aquest nou compromís, esperem donar suport a aquests resultats amb les nostres organitzacions sòcies actuals i amb noves entitats que treballin a nivell de base."

Llegeix el comunicat complet aquí (En anglès).

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

mayo 2024

abril

marzo