¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit celebra la seva 47a assemblea general anual

« Enrere

Oikocredit celebra la seva 47a assemblea general anual

AGM resized.jpgviernes, 16 de junio de 2023

El 9 de juny de 2023, Oikocredit va convocar la seva assemblea general anual (AGA) a Amersfoort, Països Baixos. Membres, representants de membres i altres persones van assistir a la reunió en persona i virtualment des de diversos llocs a través d'una plataforma de conferència virtual i van emprar un mecanisme de votació electrònica.

Per donar cabuda als membres que no podien viatjar als Països Baixos, l’AGA es va organitzar com una reunió híbrida. Aproximadament 68 membres directes i representants de membres van participar en l’AGA. Els participants presencials es van reunir a Amersfoort (Països Baixos). La Charity Chanda Lumpa, vicepresidenta del Consell de Supervisió, va presidir la reunió.

Durant l'assemblea, la Directora General d’Oikocredit, la Mirjam 't Lam, va informar les organitzacions membres i les persones representants de membres sobre les activitats empresarials i els resultats financers positius de la cooperativa durant l’any 2022. Els aspectes més destacats van incloure actualitzacions sobre l'expansió de l'enquesta de clients finals d’Oikocredit, que proporciona una visió de l'impacte de les activitats de les organitzacions sòcies en la vida i el benestar dels seus clients, i els resultats financers positius de la cooperativa. A la presentació de l'informe del Consell d'Administració li van seguir informes sobre les activitats del Consell de Supervisió i del Consell de Membres, actualitzacions sobre les condicions per formar part de la cooperativa i la renovació de la marca Oikocredit.

Decisions clau votades

Les organitzacions membres i les representants de membres van aprovar els comptes anuals per al 2022, van aprovar el pagament d'un dividend i van aprovar la gestió del Consell d'Administració i del Consell de Supervisió per a les seves respectives activitats durant el passat 2022. Els membres i representants dels membres també van votar a favor d'una proposta que permet una major flexibilitat a l'hora de determinar el nombre de membres del Consell de Supervisió, el número de la qual oscil·la entre 8 i 10 membres, i van deliberar sobre l'afiliació a la cooperativa i els drets de vot vinculats a l'afiliació. En l'ordre del dia de l'Assemblea General d’Oikocredit del 2024 figurarà una proposta relativa al sistema de votació de la cooperativa.

Nomenaments i eleccions

Guido Forsthuber, Malu Padilla i Wilfried Steen van ser nomenats pels membres per a formar part del Consell de Membres, mentre que l’Anita Clemens i en Peter Ohligschlaeger van ser reelegits per a un altre mandat. El Consell de Membres va expressar la seva gratitud als membres sortints Ueli Burkhalter, president sortint del Consell, i Ulrike Chini, secretària sortint, per la seva inestimable contribució a Oikocredit i al Consell de Membres.

La reunió es va desenvolupar en un ambient positiu i animat, en el qual els membres i participants van expressar el seu continu compromís amb la missió d’Oikocredit: promoure la inversió responsable i el suport a organitzacions dedicades a millorar el benestar de les persones i comunitats de baixos ingressos de manera sostenible.

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

mayo 2024

abril

marzo