Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

1800 milions d'euros i 215000 clients: Les finances ètiques segueixen creixent

1800 milions d'euros i 215000 clients: Les finances ètiques segueixen creixent

interactiu_bancaetica.pngasteazkena, 18 de maiatzak de 2016

El baròmetre de les finances ètiques del 2015 posa de manifest que aquest tipus d'entitats segueixen creixent a l'Estat espanyol. A finals de l'any passat, 215000 persones van confiar en les quatre entitats de finances ètiques que tenen a la seva disposició (Oikocredit, Fiare, Coop57 i Triodos Bank). La xifra representa un increment del 14'7% respecte l'any anterior, però el creixement és més gran pel que fa l'estalvi recollit (17,86%), que ha arribat als 1800 milions d'euros. També els préstecs han crescut situant-se per sobre dels 860 milions d’euros.

Això contrasta amb la banca tradicional, on tots aquests valors s'han mantingut estables. Compartim plenament l'anàlisi de FETS-Finançament Ètic i Solidari, que constata que la ciutadania cada vegada és més crítica amb el paper de les entitats financeres tradicionals i aposta per invertir els seus diners en la construcció d’una economia més justa. «Aquest creixement respon a la coherència de moltes persones: si et vas manifestar en contra de la guerra d’Irak, no vols que el banc on tens els teus diners inverteixi en armes», segons la seva portaveu Nina González.

Des de FETS, González també assegura que: «El creixement continuat dels darrers anys, mantenint-nos lluny de qualsevol activitat especulativa i donant suport a projectes socials, ens fa pensar que ens trobem davant d’una realitat consolidada».
També cal destacar que l’índex de morositat de la banca ètica ha patit un descens de l’1,14%, situant-se en un 7,03%, xifra molt

« Enrere