Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit celebra la seva 45ª Assemblea General Anual

Oikocredit celebra la seva 45ª Assemblea General Anual

asset+2.jpgastelehena, 14 de ekainak de 2021

El passat 15 de juny, Oikocredit va celebrar la seva 45ª Assemblea General Anual (AGM) a Amesfoort, Holanda, amb la participació dels seus membres a través d’un sistema de conferències per internet i votació electrònica.

Per segon any consecutiu, l’AGM es va celebrar en format híbrid amb només un petit número de participants reunits a l’oficina d’Oikocredit a Amersfoort, Holanda, degut a les circumstàncies extraordinàries que ha provocat la pandèmia. La Maya Mungra, membre del Consell de Supervisió, va presidir la reunió i prop de 90 representants van participar i votar en línia.

Decisions clau votades

Els membres van aprovar els comptes anuals del 2020 y van aprovar la gestió del Consell d’Administració i del Consell de Supervisió en relació a les respectives activitats realitzades el 2020.

Les propostes aprovades a l’Assemblea General van ser les següents:

  • La proposta del Consell d’Administració i del Consell de Supervisió de no pagar dividends pel 2020, donades les pèrdues del 2020 com a conseqüència de la pandèmia.
  • Les modificacions dels estatuts relatives a: i) Una pròrroga d’1 any de la clàusula transitòria aprovada el 2018; ii) L’introducció de normes estatutàries obligatòries en cas d’absència i incapacitat dels membres del Consell d’Administració i del Consell de Supervisió; iii) Ampliació del termini de convocatòria i aclariment de les normes de presentació d’alternatives per als punts de l’ordre del dia de l’Assemblea General.
  • Augmentar la participació de les sòcies cooperativistes en relació tant a la contractació del Director/a General com en el nomenament de les persones membres del Consell de Supervisió.
  • La convocatòria d’una Assemblea General Extraordinària a finals d’any per debatre el model de captació d'inversions a la cooperativa i l’estratègia 2022-2026, entre altres qüestions.

Nomenaments i eleccions

Gaston Aussems va ser nomenat membre del Consell de Supervisió. Les persones membres del Consell van agrair a les persones membres que en van sortir enguany, Ruth Waweru i Eltjo Kok, les seves valuoses contribucions a Oikocredit.

Es va escollir tres noves persones membres pel Consell de Membres: Aglaë Hagg, Peter Koona Tefo i Matthias Lehnert. Christiane Riffaud va ser escollida per un segon mandat. Cinc persones membres van finalitzar el seu segon mandat i van deixar el Consell de Membres: Ulrike Chini, Polisi Kivava Boudouin, Huub Lems, Emmanuel Muhozi i Hans van Nie. Havien format part del Consell de Membres des de la seva fundació l’any 2016 i la resta de membres van agrair-los la seva feina per establir i desenvolupar la feina feta al consell.

« Atrás