Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

La gira d'estudis es dirigeix a l'Equador

La gira d'estudis es dirigeix a l'Equador

20130916_074.jpgasteartea, 03 de maiatzak de 2016

Enguany la gira d'estudis anual d'Oikocredit tindrà lloc a l'Equador. Grups de personal, voluntaris/es, membres i inversors/es visitaran organitzacions sòcies i els seus beneficiaris finals a les regions costeres i altes del país, del 8 al 14 de maig de 2016.

Oficials de préstecs de l'organització sòcia d'Oikocredit, Daquilema

Les gires d'estudi anuals proporcionen als inversors/es d'Oikocredit, personal i voluntariat l'oportunitat d'aprendre més sobre el financçament d'institucions microfinanceres (IMF) i empreses socials. Les persones participants de la gira d'estudis coneixeran el personal d'Oikocredit i organitzacions sòcies per experimentar com Oikocredit contribueix a la inclusió financera i l'apoderament econòmic de dones en zones rurals i urbanes de l'Equador.

Per què l'Equador?

Tot i que l'Equador és ric en recursos naturals també és fortament dependent del petroli (la meitat dels ingressos d'exportació del país i al voltant d'un 25% d'ingressos del sector públic). La caiguda dels preus del petroli ha tingut un impacte significatiu en els pressupostos públics.

Malgrat l'èxit del pla Nacional de l'Equador per al Desenvolupament del Bon Viure (Buen Vivir) i el seu estatus com a exportador de petroli, la pobresa, l'exclusió, la cura de la salut, la igualtat de gènere i les desigualtats continuen sent problemes clau per al país i afecten grups vulnerables com ara dones, nens, població indígena i població rural. El pla “Buen Vivir” està basat principalment en la inclusió social i dedica una especial atenció a l'administració sostenible dels recursos naturals. L'Equador està passant per una transició d'un país destinatari d'ajut alimentari a un amb una responsabilitat nacional creixent per lluitar contra la fam i la desnutrició.

El paper d'Oikocredit a l'Equador

Oikocredit treballa a l'Equador a través d'una oficina de país a Quito que va començar a operar l'octubre del 2004, però les operacions d'Oikocredit al país es remunten als nostres inicis. De fet, la primera sol·licitud de préstec va ser desemborsada l'any 1978 a FEPP. L'equip actual consta de tres persones: la directora de país, Lorena Torres, l'oficial de projectes Patricio Torres, i l'ajudant administrativa Yadhira Oñate. A l'Equador Oikocredit és un dels pocs inversors socials internacionals amb una presència forta i un xarxa d'organitzacions sòcies diversificada per tot el país. A l'Equador hi ha aproximadament 40 prestadors internacionals que financen el sector de les microfinances.

Durant els darrers 10 anys, la cartera de préstecs a l'Equador ha estat subjecte d'un creixement molt dinàmic. Al març de 2016, l'oficina de país de l'Equador tenia una excepcional cartera de préstecs i inversions actives per valor de 48,7 milions d’euros distribuïda entre 24 organitzacions sòcies. La cartera està fortament enfocada cap a les microfinances (més del 95%), amb el 5% restant dins del sector agrícola.

Les persones participants de la gira d'estudis visitaran organitzacions sòcies d'Oikocredit per veure de primera mà els beneficis financers i socials que Oikocredit ha portat al país. Això inclourà conèixer prestataris i personal de cooperatives d'estalvi i crèdit, i una organització sòcia productora de cafè orgànic.

« Atrás