Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit continua operacions a l'Equador després del terratrèmol devastador

Oikocredit continua operacions a l'Equador després del terratrèmol devastador

lorena-oikocredit.jpgostirala, 27 de maiatzak de 2016

El 16 d'abril de 2016, un terratrèmol de magnitud 7.8 va estremir la costa d'Equador i va provocar la mort de 661 persones i en va lesionar 27.732*. El personal d'Oikocredit Equador, amb base a Quito, no es trobava a les àrees afectades pel terratrèmol. Després d'aquest sisme, se'n van registrar d'altres de més petits, així com també algunes rèpliques i tremolors.

En relació amb els actuals socis d'Oikocredit al país, les zones muntanyoses centrals i del nord d'Equador, on estan localitzats gairebé el 60% dels socis, no s'han vist afectades pel terratrèmol.
A la regió costanera d'Equador, una de les àrees més copejades, les activitats dels nostres socis que conreen cacau, com Fortaleza del Valle a la província de Manabí i FONMSOEAM a Esmeraldas, s'han vist seriosament afectades. Els productes (grans de cacau i xocolata) i infraestructura (cellers) de tots dos socis, així com les cases dels agricultors, han quedat malmesos.

Fons d'ajuda en cas de desastres

El personal d'Oikocredit a Equador va mantenir el contacte amb totes les organitzacions sòcies i, després, van sol·licitar i van rebre fons d'ajuda en cas de desastres per a dos socis: Fortaleza del Valle i FONMSOEAM. Ambdues organitzacions van rebre pagaments excepcionals de 5.000 euros com a mostra de solidaritat d'Oikocredit. FONMSOEAM utilitzarà aquests diners per ajudar deu agricultors que van perdre les cases en el terratrèmol. Fortaleza del Valle usarà aquests fons per reparar el centre d'apilament.

Efectes del devastador terratrèmol a Fortaleza, organització sòcis d'Oikocredit.

Molts clients de les organitzacions sòcies de microfinances d'Oikocredit que treballen a la regió costanera (ESPOIR, D-MIRO, FODEMI, INSOTEC, Cooprogreso, FUNDAMIC, Solidario, Guayaquil) han estat afectats pel terratrèmol, la qual cosa probablement impactarà les operacions i el repagament dels préstecs.

Lorena Torres, Gerent de País d'Oikocredit Equador, va dir: “En aquest moment, la nostra prioritat és donar suport als socis afectats pel terratrèmol amb condicions de finançament flexibles, de manera que puguin continuar les seves principals operacions de negocis, així com donar suport a les operacions i clients de microfinances”

Solidaritat

A mitjan maig, la gira d'estudis anual d'Oikocredit va tenir lloc a Equador on els participants van visitar organitzacions de microfinances i agrícoles. Moltes de les organitzacions sòcies d'Oikocredit van explicar que estan molt ocupats reestructurant els préstecs dels clients afectats, incloent ‘períodes de gràcia’ de 3 mesos per als clients, sense l'obligació de repagar les seves quotes de préstecs. Altres organitzacions sòcies van indicar que actualment estan desenvolupant programes socials i econòmics per ajudar els clients afectats pel desastre.

*http://www.reuters.com/article/us-ecuador-quake-idUSKCN0XK0GQ

« Atrás