Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

40 anys oferint oportunitats per desenvolupar-se

40 anys oferint oportunitats per desenvolupar-se

manduvira-website-news-item.jpgasteazkena, 11 de martxoak de 2015

financiacio criteris de banca etica biofach cooperativa Cafetalera Capucas Ltda COCAFCAL Cooperativa Manduvira Ltda comerç just ecologic

Com a part de les celebracions del seu 40è aniversari, el darrer 11 de febrer Oikocredit va oferir un sopar a persones sòcies i d’altres associacions similars, assistents a Biofach, la fira líder mundial de menjar ecològic. Enguany Biofach ha atret 2.348 expositors, representant 76 països, per tal de tractar tot allò referent a comerç just i productes ecològics.

Entre els assistents s’hi trobava Bernard Ornilla, de la Cooperativa Cafetalera Capucas Ltda (COCAFCAL), una cooperativa productora de cafè d’Honduras, la qual es dedica a la venda de cafè ecològic al mercat nacional i internacional. COCAFCAL és sòcia d’Oikocredit, i en va rebre un préstec per a la rehabilitació d’instal·lacions agrícoles, i per a atendre els membres que van quedar afectats pel rovell de la fulla de cafè. Ornilla va comentar, sobre la relació entre COCAFCAL i Oikocredit, que “sense Oikocredit, COCAFCAL no hauria crescut tant. Hem pogut fer realitat els nostres somnis d’exportar directament a organitzacions de comerç just. Som compatibles amb Oikocredit, en tant que compartim els mateixos valors, i hi comptem pel nostre desenvolupament. Desitjo el millor per Oikocredit en el futur i espero que continuïn per molts anys.”

També hi va assistir Natalia Nequi, de la Cooperativa Manduvira Ltda, organització sòcia d’Oikocredit, que produeix sucre ecològic a Paraguai. Manduvira crea accés als mercats per la pagesia local, per tal que puguin rebre preus justos pels seus productes. El préstec d’Oikocredit ha permès als membres de la cooperativa -que produeixen canya de sucre, seguen els camps de conreu, i treballen a la fàbrica- d’obrir una refineria de sucre respectuosa amb el medi ambient.

Durant el sopar al Biofach, Nequi va comentar que esperava que Oikocredit pugui continuar donant oportunitats i suport a empreses productores i cooperatives, per tal que es desenvolupin i creixin. “Oikocredit és especial per que els dóna moltes oportunitats per desenvolupar-se, especialment en la relació amb empreses productores i tots els agents involucrats dins el procés. En tant que Oikocredit ens ha donat la capacitat de desenvolupar-nos, els desitjo un feliç aniversari i el millor pel futur,” digué Nequi.

El suport de les entitats sòcies, com han expressat Ornilla i Nequi, reforça la missió que Oikocredit es marcà el 1975 d’invertir responsablement. Proveint entitats com COCAFCAL i Manduvira de fons per fer créixer els seus negocis, Oikocredit produeix un impacte a les vides de moltes famílies pageses. Aquest principi bàsic, de reforçar les capacitats de la gent, continuarà romanent al cor de la tasca d’Oikocredit.

« Atrás