¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Unaitas: 30 anys d'inversió d'impacte per a l'èxit

« Enrere

Unaitas: 30 anys d'inversió d'impacte per a l'èxit

UNAI-KE-72-cropped.jpgjueves, 15 de junio de 2023

Unaitas, organització sòcia d'Oikocredit des de fa molts anys, ha ajudat a més de 5.000 petites i mitjanes empreses i a més de 50.000 persones en l'agricultura i altres sectors des del brot de coronavirus. Mentre elles celebren 30 anys d'inversió d'impacte, nosaltres celebrem la seva història.

Amb el lema "Tu i jo", la cooperativa keniana Unaitas SACCO Society Ltd resumeix clarament la idea subjacent a la seva creació: Agrupar els recursos financers de tots els seus membres per a formar una base de préstecs.

Unaitas, serveis financers per l'agricultura a Kenya. UNAI-KE-47.

Unaitas ofereix serveis d'estalvi i crèdit a més de 350.000 socis i sòcies, que també són propietaris conjunts de la cooperativa. Té la seva seu a Nairobi, la capital de Kenya, i compta amb 25 sucursals en deu comtats del país.

La cooperativa acaba de celebrar 30 anys d'inversió d'impacte. Va ser fundada per un grup de conreadors de te el 1993. Per a prop del 20% dels seus membres, el cultiu del te continua sent avui, 30 anys després, la seva principal font d'ingressos.

Objectius comuns

Unaitas és sòcia d'Oikocredit des del 1997.

El seu enfocament en l'agricultura minifundista, les petites i mitjanes empreses i l'habitatge social coincideix amb la missió d'Oikocredit de facilitar l'accés al finançament a les llars de baixos ingressos.

Oficina d'Unaitas a Githumu. Finançament per les pimes a Kenya. UNAI-KE-31

Amb un préstec de 8,5 milions d'euros d'Oikocredit del 2021, Unaitas fa costat a més de 5.000 petites i mitjanes empreses (pimes) el creixement de les quals es va veure frenat per la pandèmia del COVID-19. Aquestes empreses inclouen cooperatives agrícoles, comerciants d'insums agrícoles i empreses de transport.

A més, un objectiu important per a Unaitas és donar suport a la creació d'ocupació.

Una relació de dècades

En Curtis Musembi, Gerent d'Inversions d'Oikocredit per a Àfrica Oriental, està orgullós de l'associació i del paper que Oikocredit ha exercit en el suport al creixement i desenvolupament d’Unaitas.

Des dels seus modestos inicis com a cooperativa d'estalvi i crèdit per a conreadors de te de Muranga, Unaitas ha experimentat un creixement impressionant. Ara és una de les principals cooperatives d'estalvi i crèdit de Kenya i ha ampliat les seves activitats per a incloure a les petites empreses, incloses les que no pertanyen al sector agrícola.

Grangera de Kenya, beneficiària d'un préstec d'Unaitas, organització sòcia d'Oikocredit. UNAI-KE-37

Al llarg dels anys, Unaitas ha creat una base de clients lleials gràcies a les seves pràctiques empresarials transparents, la seva orientació al client i la seva adhesió a les directrius de protecció de les persones clients.

"Això ha ajudat a crear empreses sostenibles que van des de l'agricultura a les pimes, passant pel sector immobiliari o la indústria manufacturera", afirma en James Kinoro, President d’Unaitas.

Unaitas pren el seu nom de la paraula «chama», un tipus de societat cooperativa informal que els habitants d'Àfrica Oriental solen utilitzar per a reunir i invertir els seus estalvis. Unaitas es tradueix com a "llar de les chames".

Actualment la cooperativa fa costat a 22.000 grups.

Dones empresàries

Unaitas presta especial atenció al suport a les dones empresàries. La majoria de les empreses a les que dóna suport són propietat de dones.

Grups de dones empresàries de Kenya que reben microcrèdits amb criteris de finances ètiques.UNAI-KE-72

Un exemple és el Grup de Dones Githumu Vision, fundat el 2008 per 12 dones. Les dones sol·liciten préstecs individuals, dels quals respon tot el grup. També es comprometen a estalviar juntes petites quantitats perquè les membres tinguin accés a recursos financers en cas d'emergència.

Els préstecs financen la compra de vaques i pollastres, i les sòcies obtenen ingressos addicionals venent ous i llet. Utilitzen els diners per a comprar aliments i els inverteixen en l'educació dels seus fills i filles.

A més dels beneficis econòmics que comporta la pertinença al grup, les membres es beneficien d'unes sòlides relacions socials. Comparteixen els seus problemes, debaten qüestions que els afecten en la vida quotidiana i s'ajuden i aconsellen mútuament. El fet de ser un grup només de dones té els seus avantatges, diuen, sobretot perquè les membres poden comunicar-se oberta i lliurement en absència dels homes.

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

abril 2024

marzo

febrero

enero

diciembre 2023