¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

El Govern holandès promet 8 milions d'euros per al suport a l'agricultura basada en dades en les economies emergents

« Enrere

El Govern holandès promet 8 milions d'euros per al suport a l'agricultura basada en dades en les economies emergents

AgriGRADE1martes, 19 de diciembre de 2023

El finançament del concepte AgriGRADE, desenvolupat per Oikocredit junt amb altres entitats, pretén fer que les cooperatives i organitzacions agrícoles siguin més atractives per a agricultors i inversors.

AgriGRADE

El Ministeri neerlandès d'Afers exteriors ha promès 8 milions d'euros per a AgriGRADE, un nou enfocament basat en dades per enfortir el sector agrícola en les economies emergents. AgriGRADE ha estat desenvolupat per l'empresa d'intel·ligència empresarial SCOPEInsight, juntament amb Oikocredit, Agriterra, l’IDH i l’IDH FarmFit Fund.

A diferència dels enfocaments convencionals i fragmentats del desenvolupament cooperatiu, AgriGRADE utilitza les dades empresarials de les organitzacions d'agricultors per a permetre una distribució més precisa i eficient dels recursos i el suport tècnic. El concepte es desenvoluparà i posarà a prova a Kenya i Tanzània durant els pròxims tres anys i mig.

Oikocredit ajuda a millorar l'accés al finançament de les organitzacions d'agricultors implicades. Ajuda a reduir el risc garantint que l'assistència tècnica prestada creï organitzacions finançables. A més, juntament amb el Fons FarmFit, Oikocredit pretén abordar altres barreres que dificulten l'accés de les organitzacions d'agricultors al finançament, com el desenvolupament d'instruments financers adequats i l'estructuració d'acords.

La Mirjam 't Lam, Directora General d'Oikocredit, ha declarat: "El sector agrícola necessita cada vegada més solucions transformadores, especialment pel que fa a la seguretat alimentària, el canvi climàtic i la millora de la resiliència dels agricultors als països en desenvolupament. Oikocredit està encantada de col·laborar amb AgriGRADE per a conrear noves oportunitats per als agricultors rurals, capacitant-los per a desenvolupar resiliència i fer contribucions positives a les seves comunitats i al medi ambient. Anticipem que treballar amb altres entitats afins en aquesta iniciativa augmentarà el nostre impacte en les comunitats de baixos ingressos a les quals servim."

Llegeix sobre la iniciativa en el comunicat de premsa (En anglès)

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

abril 2024

marzo

febrero

enero

diciembre 2023