¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Què pots aprendre del nostre nou podcast en anglès Ethics & Euros?

« Enrere

Què pots aprendre del nostre nou podcast en anglès Ethics & Euros?

1706796158691.jpgmartes, 06 de febrero de 2024

Canviar la vida d'una dona millora els resultats de tota la seva comunitat, diu la Iris Lanao, de Finca Perú, a la presentadora del podcast Ètica & Euros, la Karen Zwissler. Sintonitza per a saber-ne més.


Ethics & Euros podcast Oikocredit

"Si canvies la vida d'una dona, canvies a tota la comunitat", afirma la Iris Lanao, Directora Executiva de Finca Perú. Recentment va ser convidada al podcast Ethics & Euros, produït per Oikocredit Alemanya.

La sèrie mensual té com a objectiu donar a conèixer el treball d’Oikocredit i el nostre impacte. Els episodis són en alemany o en anglès.

Finca Perú, organització sòcia d’Oikocredit des de fa molt temps, ofereix tres serveis diferents a través del seu programa Bancomunales. Aquests inclouen préstecs per a negocis, programes d'estalvi i formació integral. Fa costat a dones empresàries i mares en les zones rurals i urbanes de Ayacucho, Huancavelica i Lima amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies i comunitats.

Invertir en les dones catalitza el creixement econòmic i el desenvolupament. L'empoderament econòmic de les dones impulsa la productivitat, augmenta la diversificació econòmica i la igualtat d'ingressos, a més d'altres resultats positius per al desenvolupament, segons demostren les recerques del FMI.

La Iris va abordar altres àrees de treball d’Oikocredit durant el podcast. En particular, va parlar del valor del Programa d'Enquesta d'Autopercepció del Client de la nostra cooperativa i del paper que exerceix l'empoderament femení en l'enquesta. El Programa d'Enquesta d'Autopercepció del Client entrevista les persones clients de les nostres organitzacions sòcies sobre com és la seva vida i sobre l'impacte del treball d’aquestes organitzacions. Els resultats permeten a aquestes entitats comprendre millor els seus clients i millorar els seus productes i serveis en resposta a les necessitats locals.

Ethics & Euros se centra en qüestions relacionades amb el microfinançament i la inversió d'impacte. El seu objectiu és oferir als inversors actuals i nous d’Oikocredit una visió del treball i l'impacte de la nostra cooperativa. En cada episodi, les presentadores Karen Zwissler i Sina Fischer entrevisten un convidat o convidada especial mentre prenen una tassa de cafè o xocolata calenta provinent d'una de les nostres organitzacions sòcies.

En un episodi anterior (en alemany), la Claudia Brück, Cap de Comunicacions i Política de Fairtrade Alemanya, va parlar sobre per què l'agricultura mundial necessita una transformació, i va discutir el paper de l'agroecologia, la sobirania alimentària i els cultius comercials.

En un altre episodi, dues persones inversores de diferents extrems de l'espectre demogràfic -uan Baby Boomer i una altra de la generació Z- van debatre què significa per a elles la inversió sostenible, i com influeixen l'edat i el gènere en les seves perspectives.

Sintonitza-ho ara! Pots trobar el podcast en anglès aquí: Podcast - Oikocredit Deutschland. També està disponible a Spotify, Apple Music i Deezer.

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

abril 2024

marzo

febrero

enero

diciembre 2023