¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

El temps de l'alegria i la història de la Pietat (Mercy)

« Enrere

El temps de l'alegria i la història de la Pietat (Mercy)

Mercy Mbatiaviernes, 17 de diciembre de 2021

No importa en quina part del món et trobis o què celebris en aquestes festes, esforçar-te per tenir un impacte positiu en la vida de les persones de baixos recursos és una cosa en la qual totes podem participar.

La Mercy Mbatia

Perquè a Oikocredit creiem que tothom hauria de tenir l'oportunitat d'experimentar comoditat i alegria, en aquest moment de l’any i més enllà. La nostra visió és la d'una societat global i justa en la qual els recursos es comparteixen de manera sostenible i totes les persones tenen les opcions que necessiten per a crear una vida digna.

Per a ajudar-nos a entrar en l'esperit de les festes i reflexionar sobre aquesta visió, estem recordant històries que ens inspiren com a cooperativa. Una història en concret ens ha recordat el que significa aquest moment de l’any: bona voluntat i pietat per a tothom.

Així que hem pensat que era apropiat presentar-vos a la pròpia Mercy (Pietat en anglès). La Mercy és una clienta de l'entitat sòcia keniana d’Oikocredit, Unaitas Sacco Society Ltd (Unaitas), i és algú que encarna el veritable esperit del Nadal.

La història de la Mercy

El 1971 va morir el marit de la Mercy Mbatia, deixant-la vídua i mare soltera de quatre fills. Malgrat tot el que ha hagut de superar, la Mercy (que ara té 76 anys) és coneguda per la seva amabilitat i perseverança. És una emprenedora amb molta empenta i un important model per a la seva comunitat.

Quan no estava ocupada criant als seus quatre fills, la Mercy dedicava el seu temps a fer costat als altres. El 1975 va crear un grup de la YMCA per a orientar a les dones de la comunitat i ajudar-les a comercialitzar els mangos locals que produïen.

La Mercy també posseeix una plantació de te de 4 acres. Ven les fulles de te a un gran productor de te kenià, però els ingressos del te es destinen gairebé exclusivament als recol·lectors. Els seus ingressos depenien de la bonificació anual, però desgraciadament aquests ingressos per si sols no sempre li bastaven per arribar a finals de mes.

A mesura que els seus fills creixien i deixaven la casa, la Mercy necessitava diversificar i millorar els seus ingressos. Així que el 2015 va decidir muntar una granja de pollastres, però no tenia suficients diners per a començar.

Afortunadament, la Mercy era sòcia d’Unaitas des de feia 20 anys i, com en anys anteriors, quan va necessitar ajuda financera, la cooperativa va ser allí per a secundar-la.

Unaitas és una cooperativa que ofereix serveis d'estalvi i crèdit a les seves persones sòcies. A la cooperativa li apassiona transformar vides mitjançant la provisió de solucions financeres innovadores. La majoria dels clients d’Unaitas són conreadors de te i petits empresaris i comerciants, la major part dels quals són dones.

L'enfocament d’Unaitas en l'apoderament de les dones fa que invertir en persones com la Mercy sigui vital. Perquè invertir en líders comunitaris com ella significa invertir en tota la comunitat.

Així que per a ajudar a la Mercy a posar en marxa la seva granja de pollastres, Unaitas li va oferir un préstec de 200.000 KES (uns 1.500 euros). Amb el préstec va poder construir un galliner al costat de la seva casa i comprar 750 pollets.

La Mercy sostenint un dels seus pollastres a la granja

La cerca de la Mercy per trobar un millor mitjà de vida va donar els seus fruits, i ara té 1.500 gallines. Aquest pas l'ha ajudat de diverses maneres: els ingressos dels ous els gasta en menjar i electricitat. I el fem de les gallines l'ajuda a millorar la collita del te.

També va poder donar feina a dos treballadors a la granja de pollastres i a tres en la plantació de te. Això va ser crucial per a la Mercy, ja que amb l'edat, el seu cos estava cada vegada més cansat.

Amb l'ajuda d’Unaitas, organització sòcia d’Oikocredit, la Mercy té ara uns ingressos més fiables i pot centrar els seus esforços a fer el que li agrada: apoderar a les dones del seu entorn.

La Mercy és només una de les moltes persones de baixos ingressos que han estat ajudades per les organitzacions sòcies d’Oikocredit. Aquestes històries animen a Oikocredit a continuar amb la seva labor d'invertir en organitzacions com Unaitas, per a poder arribar a més persones com ella.

Perquè com ens mostra la Mercy en la seva història de vida, donar suport i apoderar a d’altres persones -especialment les que més lluiten- són alguns dels regals més valuosos que podem donar.

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

mayo 2024

abril

marzo