¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit entra a formar part de SpainSif

Oikocredit entra a formar part de SpainSif

Spainsif-Inversion-Sostenible-y-responsable-Oikocredit.pnglunes, 09 de enero de 2023

Des d'aquest 2023, Oikocredit forma part de la plataforma Spainsif, on pretén establir sinergies amb altres entitats del sector i aportar la seva visió de les finances ètiques i la inversió d'impacte des de la seva experiència cooperativista de més de 48 anys.

Spainsif és la plataforma de trobada i de referència en matèria d'inversió sostenible i responsable a Espanya. La seva missió principal és fomentar la integració de criteris ambientals, socials i de bon govern en les polítiques d'inversió mitjançant el debat i el diàleg amb els diferents grups socials, contribuint així al desenvolupament sostenible.

D'altra banda, Spainsif també pretén conscienciar i impulsar canvis en els processos d'inversió entre la comunitat inversora, les empreses, les administracions públiques i la ciutadania en general.

A causa d'aquesta afinitat d'objectius, la cooperativa Oikocredit va decidir associar-se a la plataforma i així poder aportar la seva experiència al sector de la inversió d'impacte i les Finances Ètiques a països del Sud Global.

Spainsif és una associació sense ànim de lucre constituïda el 2009 per entitats interessades a promoure la Inversió Sostenible i Responsable a Espanya. Amb la seva creació es va generar un espai integrat per entitats financeres, proveïdores de serveis ISR, entitats gestores, organitzacions sense ànim de lucre vinculades a la ISR i els sindicats.

Eixos dactuació de Spainsif en matèria d’inversió sostenible:

• Transmissió, mitjançant el consens dels seus grups, d‟una visió plural i independent sobre els diferents temes de la ISR.
• Promoció de la inversió sostenible per elevar el pes dels productes d'ISR sobre els productes d'inversió.
• Impuls de la ISR Retail, per arribar a l'inversor/a estalviador/a final.
• Investigació i formació per augmentar el coneixement en matèria d'inversió sostenible i responsable.

Des d'Oikocredit es començarà a col·laborar en alguns dels grups de treball de Spainsif i també es preveu la participació activa en alguns dels esdeveniments públics programats per Spainsif per a aquest any.

« Atrás