Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Resultats socials sòlids i sostenibles per a l'inversor social Oikocredit

Resultats socials sòlids i sostenibles per a l'inversor social Oikocredit

asteartea, 16 de ekainak de 2015

Amersfoort, Països Baixos, 16 de juny de 2015
Oikocredit, inversor social i cooperativa mundial, ha donat a conèixer avui els seus resultats d'acompliment social pel 2014. Els resultats reflecteixen les dades aportades per 591 de les organitzacions sòcies d'Oikocredit.

Entre els resultats més destacats s'inclouen:

  • Les inversions en països de baixos ingressos van augmentar en un 16%, arribant a €109 milions
  • Els prestataris beneficiats a través d'organitzacions sòcies de microfinances van augmentar en un 16%, arribant als 37 milions
  • El percentatge de dones prestatàries beneficiades a través de les microfinances va créixer del 81% al 86%
  • El 41% de la totalitat d'organitzacions sòcies de producció i serveis estaven classificats com a «verds»

Al 31 de desembre de 2014, la cartera de finançament del desenvolupament d'Oikocredit era de €735 milions, dels quals €614 milions es van invertir en microfinances i la resta en empreses ètiques, entre elles, organitzacions de comerç just, cooperatives, empreses agrícoles i energies renovables.

El 2014 va ser un altre any sòlid d'inversions d'impacte. Les inversions d'Oikocredit a països de baixos ingressos (INB per càpita ≤ US$1.035) van créixer de €94 milions en el 2013 a €109 milions i la major part de la cartera pendent va estar a l'Àfrica.

A través de les organitzacions sòcies de microfinances d'Oikocredit, es va arribar a 37 milions de persones prestatàries el 2014, en comparació amb els 28 milions al 2013. D'aquests 37 milions de persones prestatàries de microfinances, el 86% eren dones, el 50% vivia en àrees rurals i el 25% treballava en l'agricultura.

El 41% de les organitzacions sòcies d'Oikocredit que es dediquen a la producció i serveis (fora de les microfinances) estan classificades com a «verdes». D'elles, el 73% va reportar tenir una política ambiental i un 35% tenia, almenys, una certificació de comerç just.

La directora d'acompliment social i anàlisi de crèdits d'Oikocredit, Ging Ledesma, va dir que els resultats demostraven el compromís d'Oikocredit amb els resultats socials i mediambientals. «El 2014 ens vam enfocar a fer créixer el nostre abast en països de baixos ingressos, especialment a prestataris rurals i dones prestatàries», va explicar la Sra. Ledesma. «En els propers dos anys també desitjaríem veure que més de la meitat de les nostres organitzacions sòcies de producció i serveis té una classificació "verda"», va agregar.

Al llarg del 2014, Oikocredit va brindar €1,9 milions en fons per al desenvolupament de capacitats, es va enfocar en l'enfortiment del seu programa de tutories de l'acompliment social i va implementar nous programes pilot per a empreses agrícoles.

Perspectives
El 2015, Oikocredit continuarà amb el seu enfocament d'arribar a més clients i fer seguiment dels canvis produïts en les vides de les persones beneficiades.

La Sra. Ledesma va dir que el 2015 Oikocredit donarà suport a les organitzacions sòcies en els seus esforços per millorar les vides de les persones de baixos ingressos i de les seves comunitats a través del desenvolupament de capacitats i altres iniciatives. «Això inclou millorar la seguretat alimentària dels agricultors mitjançant la promoció d'empreses cooperatives i l'augment dels nivells de productivitat, tenint en compte, al mateix temps, els impactes mediambientals i els efectes del canvi climàtic», va agregar.

Oikocredit és una cooperativa mundial i inversor social amb 40 anys d'experiència que proporciona finançament al sector de les microfinances, a organitzacions de comerç just, cooperatives i a petites i mitjanes empreses.

Per obtenir informació addicional:

Contacte de premsa d'Oikocredit a l'estat espanyol: David Díaz de Quijano i Barbero, dbarbero@oikocredit.org, +34 665 49 09 78

Contacte de premsa d'Oikocredit International: Kawien Ziedses des Plantes, kziedsesdesplantes@oikocredit.org, +31 (0)6 272 549 04.

Llegeix l'Informe d'Acompliment Social complet per al 2014 (en anglès) aquí.

« Enrere