Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

La Marta Nelba, emprenedora de Mèxic

La Marta Nelba, emprenedora de Mèxic

Mexico

La Marta Nelba Barsenas Rangel té dos fills de quatre i deu anys. Quan va acabar l'escola secundària, es va unir al seu pare en el seu negoci, venent verdures i fruites al mercat. El seu pare va començar el negoci fa 32 anys i sempre compra les verdures i fruites, i la Marta i el seu nebot la venen al mercat.
"Treballo tots els dies de vuit a vuit i de vegades fins a les dotze de la nit. Mai tinc vacances".

Marta Nelba Barsenas Rangel pesa raïm a la seva parada del mercat

La Marta forma part d'un préstec grupal amb l’organització Financera Labor (FinLabor), que és una institució de microfinances (IMF) mexicana que atorga micropréstecs a grups de dones. La Marta utilitza el préstec com a capital de treball per comprar productes. "Gràcies al préstec vam poder ampliar el nostre assortit i vam créixer una mica. Ara tinc més ingressos. Si el nostre benefici augmenta encara més, volem comprar el nostre propi camió. Ara hem de llogar-ne un ".

Oikocredit presta especial atenció als projectes liderats per dones, atès que en general elles són les qui es troben en major situació de pobresa i a més exerceixen un paper clau en el desenvolupament de la seva comunitat: http://www.oikocredit.es/es/que-hacemos/el-impacto-social/llegar-a-las-mujeres

« Enrere