Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Estira del Fil: Torna la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Estira del Fil: Torna la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

cartell-acte-pl-angels-festacjbe.jpgasteartea, 05 de maiatzak de 2015

Més d'una trentena de municipis d'arreu del territori organitzen la seva festa, difonent les alternatives arreu! I no et perdis l'acte a central que se celebrarà el 9 de maig a la plaça dels Àngels de Barcelona, de 10h a 14h. Una desfilada reivindicativa, projecció del documental “Les Costures de la Pell”, tallers de costura de supervivència, botiga i punt de recollida de roba de segona mà, exposicions, tallers infantils... no t'ho pensis més i suma't-hi!

El proper dissabte 9 de maig és el Dia Internacional del Comerç Just i nosaltres, junt amb diverses organitzacions socials catalanes, aprofitem per celebrar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Enguany, la festa vol destacar dos conceptes claus: tèxtil i gènere, i animar-te a descobrir tot el que amaguen les peces de roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable com són el comerç just i la banca ètica.

Gran part de la nostra roba es manufactura als països del Sud, a fàbriques amb unes condicions de seguretat i higiene precàries i on les treballadores (la majoria, dones) no tenen cap tipus de drets laborals: jornades de 16h durant sis dies a la setmana, sous molt baixos, assetjament i pressions, etc.

Es calcula que 3 milions de treballadores tèxtils són víctimes d’aquesta indústria que no només les esclavitza a elles sinó que també ens esclavitza a nosaltres com a persones consumidores. Però hi ha alternatives! I el Comerç Just n'és una d'elles. I a més no cal ni tan sols comprar per participar-hi, ja que dipositant els nostres diners en entitats de finances ètiques, hi estarem donant suport indirectament.

Participa a la festa i tingues ben present que tenim alternatives per consumir productes que respectin la dignitat de les persones que els fabriquen!

Més informació sobre la festa i les activitats als diferents municipis: https://festacjib.wordpress.com

Coneix un exemple d'organització tèxtil de Comerç Just finançada per Oikocredit: Manos del Uruguay

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Catalunya

« Enrere