Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Aquest any de prova ha demostrat la resistència d’Oikocredit, el coratge de les nostres organitzacions sòcies i la confiança dels nostres inversors

Aquest any de prova ha demostrat la resistència d’Oikocredit, el coratge de les nostres organitzacions sòcies i la confiança dels nostres inversors

Thos Gieskes_webastelehena, 04 de urtarrilak de 2021

El Director Executiu d'Oikocredit, en Thos Gieskes, reflexiona sobre un dels anys més desafiadors en la història de la nostra cooperativa i considera el que pot portar l'any 2021.

L'any passat ha enfrontat a la humanitat amb el desafiament totalment imprevist de la pandèmia de coronavirus i les seves conseqüències. Al voltant de 1,5 milions de persones a tot el món han mort a causa del Covid-19. Milions més han sofert malalties, dol, separació dels seus éssers estimats, pèrdua de mobilitat social, trastorns en els mitjans de vida i tota la misèria i ansietat que això comporta. S'estima que el virus ha empès a uns 100 milions de persones a la pobresa extrema. Un gran nombre de professionals de la salut i altres treballadors de primera línia han fet enormes sacrificis per a salvar vides, atendre els necessitats i mantenir el funcionament de les societats. Totes aquestes persones estan en els nostres pensaments.

Aquí a Oikocredit podem estar orgulloses de la manera en què les nostres organitzacions sòcies i nosaltres mateixes hem enfrontat la pandèmia, treballant braç a braç en solidaritat. Vam oferir suport des del principi i continuem sent aquí per a les nostres organitzacions sòcies, moltes de les quals treballen estretament amb persones de baixos ingressos i vulnerables en alguns dels països més pobres d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, i encara necessiten ajuda i alè mentre enfronten contínues dificultats.

Entre els exemples del nostre suport als associats en la resposta a les crisis enguany cal citar el mantenir-se en estret contacte per a comprendre les seves necessitats i preocupacions, permetre que els associats retardin i reprogramin els reemborsaments i, en alguns casos, proporcionar liquiditat addicional malgrat l'augment dels riscos. Hem prestat assessorament sobre la continuïtat de les activitats, el flux d'efectiu, la salut i la seguretat, el compliment de les normes governamentals i la planificació de riscos i escenaris. Hem adaptat els nostres programes de generació de capacitats perquè funcionin quasi sense reunions presencials. Hem reunit els associats mitjançant seminaris en línia i trobades en línia per a compartir experiències i estratègies. I hem utilitzat el nostre fons de solidaritat contra el coronavirus per a donar assistència financera per a la gestió de la crisi, la formació de conscienciació i el cost dels equips de sanejament i protecció personal.

En el nostre recent Informe d'impacte 2020: Sostenibilitat i solidaritat (en castellà), es pot trobar més informació sobre com hem ajustat el nostre enfocament en resposta a la pandèmia mantenint un rumb constant.

La seguretat i el benestar del personal d'Oikocredit a l'oficina central i a les nostres regions focus també han estat una prioritat clau. La nostra reestructuració interna del 2019 ens ha fet més hàbils per a adoptar pràctiques de treball a distància i en línia, mantenint al mateix temps l'eficàcia que prové del diàleg freqüent i ben administrat entre col·legues i socis. Haig de retre homenatge als meus col·legues pel seu compromís i flexibilitat malgrat totes les dificultats i incerteses que ha causat la pandèmia.

Aquest any sense precedents també ha aportat diverses lliçons útils per al futur i ha netejat la lent a través de la qual mirem la vida i el planeta. Per a Oikocredit això significa una renovada determinació de tirar endavant més fort i millor. Com a inversor d'impacte i cooperativa mundial, no afeblirem el nostre compromís de complir amb la nostra missió d'utilitzar les finances sostenibles i el desenvolupament de capacitats per a donar suport a l'apoderament de les comunitats de baixos ingressos i ajudar les persones marginades a millorar la seva qualitat de vida.

Entenem que l'any 2020 també ha estat difícil per als nostres inversors, molts dels quals s'hauran vist personalment afectats per la crisi d'una o altra manera. No podem agrair-vos prou -a les persones inversores d'Oikocredit - per la vostra lleialtat i la vostra confiança a llarg termini en el nostre treball malgrat les incerteses actuals. El fet que els nostres inversors s'hagin quedat amb nosaltres ha estat un far de continuïtat, donant-nos suport i inspirant-nos per a respondre amb resistència a la crisi que ha colpejat tan durament a moltes de les nostres organitzacions sòcies i, si bé en menor mesura, a la nostra pròpia organització i persones.

Mirant cap al 2021, sabem que l'any que ve continuarà sent un desafiament per a Oikocredit, per a les nostres organitzacions sòcies i els seus clients, per a l'inversor social en general i les comunitats de desenvolupament social, i per a la major part de la humanitat. Hi ha hagut signes de recuperació als països en els quals treballem, i en els últims mesos hem reprès el finançament de noves organitzacions sòcies. Però també hem d'esperar retards i reculades. Juntament amb els nostres grups d’interès estem treballant actualment en una nova estratègia orientada a propòsits, que posarem en marxa el 2022. Estem explorant conjuntament la nostra visió, propòsit, teoria del canvi i opcions estratègiques a llarg termini per a donar suport a la transició cap a un futur més equitatiu, just i sostenible. Quaranta-cinc anys després de la nostra fundació al novembre de 1975, Oikocredit continua anant on es necessita el nostre treball. La nostra missió és més important que mai. I la nostra determinació de treballar productivament amb altres persones i organitzacions no s'ha vist afectada.

« Atrás