Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

A Oikocredit continuem donant suport a la reconstrucció i refinancem a productors de cacau afectats a l’Equador

A Oikocredit continuem donant suport a la reconstrucció i refinancem a productors de cacau afectats a l’Equador

FORTA-EC-02.jpgastelehena, 19 de abenduak de 2016

A l'abril del 2016, un terratrèmol de magnitud 7,8 a l’Equador va afectar a les comunitats que viuen a l'àrea costanera, on operen les associacions productores de cacau de comerç just Fortaleza del Valle i FONMSEAM.

Encara que altres organitzacions de microfinances sòcies d’Oikocredit també es van veure afectades pel terratrèmol, aquestes dues associacions de cacau van ser les més perjudicades. Des d’Oikocredit vam respondre ràpidament al desafiament d'ajuda davant del desastre i vam brindar fons d’ajuda a Fortaleza i a FONMSEAM, com ja es va explicar en una entrevista anterior amb Lorena Torres, gerent de país d’Oikocredit a l’Equador.

Nou mesos després del terratrèmol encara queda molt treball per fer. Més de 8800 persones encara viuen en tendes i refugis temporals, sense aigua ni sanejament. Des d’Oikocredit continuem donant suport al treball de reconstrucció en ambdues associacions, tot i que FONMSEAM va deixar de ser organització sòcia d’Oikocredit l'any passat després de reemborsar la línia de crèdit d’Oikocredit el mes d'agost.

Fortaleza, organització productora de cacau de Comerç Just ecològic finançada per Oikocredit amb criteris de banca ètica.

Reestructuració i reconstrucció

Després d'oferir ajuda en cas de desastres, l'oficina de país d’Oikocredit va avaluar la situació financera de cada organització sòcia. En conseqüència, les dates de reemborsament per a les línies de crèdit es van estendre per donar més temps a les organitzacions per recuperar-se. A Oikocredit també vam cancel·lar el pagament d'interessos durant tot el període d'extensió del préstec.

A més, a Oikocredit va començar una iniciativa de desenvolupament de capacitats al costat de Max Havelaar Suïssa, l'organització suïssa de certificació de comerç just, que és també sòcia de Fortaleza del Valle. Administrat per Oikocredit i finançat per Max Havelaar amb una donació de € 23 000, el programa té com a objectiu reconstruir dos dipòsits danyats per a principis del 2017. Els dipòsits estan situats a Calceta i Quiroga, on Fortaleza recull i processa el cacau. Reparar els dos edificis és clau perquè l'organització mantingui les seves certificacions i continuï produint cacau de bona qualitat de manera oportuna per als compradors.

Tant FONMSEAM com Fortaleza van rebre ajuda addicional d'iniciatives privades dirigides pels compradors, els governs i ONG per reconstruir els edificis i les instal·lacions, cosa que ha estat una tasca fonamental durant la temporada més intensa de collita.

Una relació més sòlida

El compromís d’Oikocredit després del terratrèmol va enfortir i solidificar les relacions amb les organitzacions sòcies, les quals aprecien l'ajuda addicional durant i després de tal catàstrofe.

A més de desemborsar nous préstecs a les nostres organitzacions sòcies agrícoles i de microfinances després del terratrèmol, a Oikocredit tenim previst dur a terme tallers de conscienciació sobre desastres a l’Equador durant el 2017. La conscienciació sobre desastres és un principi important de la política mediambiental d’Oikocredit i és fonamental a l’Equador, un país propens als desastres naturals.

Per conèixer millor el treball de Fortaleza a l’Equador pots veure aquí un vídeo que es va gravar abans del terratrèmol.

« Atrás