Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Un moment emocionant per a les microfinances a l’Índia

Un moment emocionant per a les microfinances a l’Índia

DOTEPL_facility.jpegastelehena, 04 de urtarrilak de 2016

L’Índia va ser el lloc d’un dels primers préstecs d’Oikocredit, fa gairebé 40 anys. Avui l’Índia roman com una de les ubicacions més importants i dinàmiques per les activitats d’Oikocredit. Alexander Remy, responsable d’inversions de capital a Oikocredit Internacional, compartia fa un temps alguns dels seus punts de vista i experiències des dels seus viatges pel país.

Fa calor a l’Índia. Els diaris escriuen sobre la severa onada de calor a través del país, i les preocupacions que la sequera s’estengui per segon any consecutiu. Si el monsó arriba tard o bé és massa curt, comportarà grans reptes per a tots.

Fa calor a l’Índia però les coses no s’alenteixen. Tots els ulls miren cap a la revitalització del comerç i la indústria, un any després que el nou govern prengués el poder. Les microfinances no en són una excepció, des que el Banc de Reserves de l’Índia, com a regulador, hagi permès canvis orientats a promoure les institucions microfinanceres i l’obertura de nous serveis per a la inclusió financera. És un moment emocionant per a les microfinances a l’Índia, i estic content de ser-ne testimoni.

Vaig ser a l’Índia des de l’abril treballant des de l’oficina de Maanaveeya. L’objectiu de la meva estada de tres mesos era d’explorar nous socis potencials, i de reforçar la xarxa amb institucions de filosofia similar. El meu temps allí també em va donar l’oportunitat de col·laborar amb els nostres col·legues indis, i d’obtenir una comprensió més gran del mercat indi. Comprendre el mercat indi és una tasca difícil, amb totes les seves capes, complexitats i canvis constants.

Nous equipaments de DOTEPL, organització finançada amb criteris de banca ètica, a Kolkata, l’Índia.
Durant aquelles setmanes vaig conèixer gent engrescadora i motivant. Sempre és un plaer trobar-se amb en Sanjay Bansal i el seu equip de DOTEPL a Kolkata. La companyia ha adquirit recentment algunes plantacions de te, i ha doblat la seva capacitat de producció. És motivant sentir com la companyia transformarà les plantacions per tal de convertir-les en ecològiques, i els plans que té per a construir una planta d’empaquetament.

També va ser encoratjador xerrar amb en Brij Mohan, president de RGVN, nomenat recentment membre de la junta de Maanaveeya, i també un dels “avis de les microfinances” de l’Índia. Mohan parla amb entusiasme sobre tots els canvis positius en microfinances. Jo tan sols puc seure i absorbir una mica del seu coneixement, i sentir-me amb confiança que les microfinances a l’Índia esdevindran més dinàmiques en un futur proper.

He deixat d’intentar comprendre les regles del criquet (l’esport favorit de l’Índia), però sempre em despertarà la curiositat saber què mou a aquest país. Resteu sintonitzats.

« Atrás