Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

La història de la Maimouna Dougan, dissenyadora de roba a Abidjan, Costa d'Ivori

La història de la Maimouna Dougan, dissenyadora de roba a Abidjan, Costa d'Ivori

FIN-CI-05 (1).jpg

FIN-CI-05 (1)

En el mercat d'Abidjan s'hi ven de tot; allí hi podem trobar qualsevol tipus de fruites, verdures, però també és on es reuneix l'artesania del país i on moltes persones com la Maimouna Dougan es reuneixen dia a dia per a vendre els seus productes.
La Maimouna és una dissenyadora en tota regla: en qualsevol altre part del món, els seus vestits de dissenys i estampats multicolors serien cotitzats a l'alça. Però la Maimouna forma part d'un món on el talent juga en segona lliga i la capacitat de sobreviure és el que et dona menjar.
Els inicis de la Maimouna van ser en una petita parada al mercat d’Abidjan, allí venia mocadors per al cap. El principal problema llavors i ara, és trobar matèria primera amb la qual cosir els seus dissenys. Un amic li va parlar de Cofina, una empresa del grup de cooperatives de Fin'Elle que donava préstecs sense avals, una cosa impensable per a ella. Així va aconseguir un préstec d'1 milió de francs CFA (uns 1.500 euros al canvi). Amb aquests diners, la Maimouna va comprar existències i el seu negoci va augmentar. D'això fa ja quatre anys… El nou pas ha estat adquirir una botiga al centre comercial de Djè Konan, un centre modern de la ciutat.
La Maimouna s'ha convertit en una veritable dona de negocis; acaba de demanar un altre préstec. Ara viatja a països veïns a comprar les seves teles; allí són de millor qualitat i a un preu més assequible: Togo, el Senegal, Mali o Ghana són països amb grans teles i dissenys. Per a ella treballen la seva germana Mariatou, i la seva filla Yasmine Doumbia. La gent del seu entorn la considera una dona valenta i emprenedora. Hi haurà més botigues? Obrirà nous negocis a Abidjan? Segur que sí, nosaltres que els puguem veure…
Si vols conèixer més històries de Dones Emprenedores en Països del Sud, clica en el següent enllaç... et sorprendràs...

https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

« Enrere