Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Teresia, una emprenedora vídua amb quatre fills

Teresia, una emprenedora vídua amb quatre fills

JCS-KE-21_104e7.jpeg

La Teresia Kiaithira Muiruri és vídua, i té 54 anys i quatre fills. És una emprenedora kenyana que es dedica a fabricar caixes escolars que, posteriorment, ven als internats: compra les làmines planes de metall i contracta artesans perquè l'ajudin a fabricar les caixes. Gràcies a un préstec de Sistemes de Crèdit Jitegemea (JCS), una organització microfinancera local, sòcia d'Oikocredit, ha pogut ampliar i fer funcionar bé el seu negoci.

Sense aquest préstec difícilment podria mantenir els seus quatre fills, pagar les seves quotes escolars i les seves carreres. De fet, gràcies a aquest préstec, la seva filla podrà estudiar estudis sobre la pau i la reconciliació, i el seu fill enginyeria informàtica. A més, aquesta ampliació del negoci li permet donar feina a tres treballadors, gràcies als 6.300€ que ha rebut l'últim any, i ajudar als seus veïns.

La Teresia va engegar el seu negoci l'any 2003, juntament amb el seu marit, va quedar vídua el 2006 i és sòcia de JCS des de l'any passat. JCS és una empresa de microfinances fundada l'any 1998 que es dedica a promoure petites i microempreses a Kenya, a través de préstecs, productes d'estalvi i assistència tècnica.

« Enrere