Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

123 milions d'euros i 3.400 llocs de treball, radiografia de l'economia social i solidària

123 milions d'euros i 3.400 llocs de treball, radiografia de l'economia social i solidària

economia socialasteartea, 17 de azaroak de 2015

L'economia social i solidària catalana genera 123 milions d'euros en ingressos i dóna feina a 3.400 persones, mentre n'arriba a implicar a 133.000. Aquestes xifres provenen d'un informe elaborat per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), a partir de les dades del Balanç social, un informe que prové de l'esforç per xifrar, radiografiar i donar visibilitat al sector.

L'estudi defineix el mercat social com la plasmació d'un circuit econòmic, que, a més, compta amb un sistema de certificació que pretén avaluar el comportament de les organitzacions i potenciar els processos de millora. Es tracta de Pam a Pam, un mapa en línia del sector, que ja compta amb més de 245 punts.

Segons el mateix estudi, un 42% dels ingressos els aporten les fundacions i les associacions, mentres que el 58% restant es divideix a parts iguals entre cooperatives, societats laborals, societats limitades, així com associacions i cooperatives de segon grau i consum.

Ha augmentat el percentatge que representen les organitzacions dedicades a la producció industrial, la construcció, el comerç i els serveis financers, respecte el 2013, mentre que els altres sectors disminueixen lleugermanent. Pel que fa els llocs de treball, les cooperatives, societats laborals i les limitades són els que més en generen, un 53% del total, mentre que les associacions i fundacions aporten un 38% del total. El 9% restant provenen d'associacions i cooperatives de segon grau, de consum i serveis.

Organitzacions molt democratitzades

Segons les enquestes elaborades en aquestes organitzacions, un 45% de les persones que hi treballa participa activament a la presa de decisions. La paritat de gènere és total, i la diferència salarial mitjana és d'1 a 2, lluny del màxim que preveu la proposta de llei de la XES, que és d'1 a 5.

« Enrere