¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Cap al reconeixement de l'economia solidària?

Cap al reconeixement de l'economia solidària?

XES.jpgviernes, 09 de mayo de 2014

De l'opacitat a l'emergència


Ja s'ha arribat a un punt en que és impossible fer-se el suec i ignorar una realitat tan present com l'economia solidària. És una realitat que porta molt temps construint-se i que no és lliure d'entrebancs, errors i discordances, però no deixa d'avançar i consolidar-se entre el lliure mercat i l'estat. Seria bo per això, que s'institucionalitzés de forma oficial com en altres països.

El "com" és molt important i per això no està lluny de debat; hi ha qui pensa que no s'han de fer concessions, n'hi ha que són més pactistes, altres ho veuen inevitable i no falta els qui pensen que seria útil per disposar de més recursos.

A la taula rodona convocada per la Universitat Popular i Ciutadana que es va celebrar a Paris el dia deu d'abril, hi van assistir nombroses personalitats de l'economia social i solidària que van opinar sobre les tendències i perspectives que tenia l'economia social i solidària en diversos llocs.

La situació en l'estat espanyol i a Catalunya


La realitat és que hi ha un teixit sòlid format amb arrels populars que manté independència de l'estat i del mercat encara amb més mesura. En el cas de les XES, els seus àmbits d'actuació més importants són el dels municipis cooperatius i el de l'ocupació i gestió d'espais comuns en alguns barris, el de les dues edicions de la Fira sense presència formal dels partits i els seus representants i el de l'elaboració d'una proposta de llei sobre l'economia solidària per al Parlament català.

Llegeix l'article sencer a la pàgina de la Xarxa d'Economia Solidària >

« Enrere