¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Socis d'Oikocredit a Filipines afectats pel tifó Haiyan

Socis d'Oikocredit a Filipines afectats pel tifó Haiyan

lunes, 11 de noviembre de 2013

El tifó Haiyan va ser el 24è tifó que va colpejar Filipines aquest any i el més fort de la història. Va afectar sis punts al centre de Filipines, provocant onades de 6 metres, inundant pobles i destruint-ho tot al seu pas. La directora regional d'Oikocredit al sud-est d'Àsia, Maria Theresa Pilapil, va informar des de Manila que mentre el personal d'Oikocredit i les seves famílies estaven fora de perill, les organitzacions que rebien suport d'Oikocredit a les illes devastades de Leyte i Samar no havien escapat.

“El meu equip està reunint informació sobre la situació de les organitzacions afectades a les Illes Visayas. Això inclou totes les altres àrees enormement afectades com la regió de Bicol i el nord de Mindanao”, va dir Pilapil. “El dia després de que el tifó ataqués, vam aconseguir posar-nos en contacte amb una organització a Leyte, OCCCI, i ens vam assabentar de morts de persones conegudes entre els membres de la cooperativa”.

La ciutat on està situada OCCCI, Ormoc, ha estat totalment destruïda. El cablejat d'energia està inoperatiu, i no hi ha electricitat i les carreteres estan intransitables. Els danys a les propietats són massius i les comunicacions han estat gairebé impossibles per la sola existència d'una xarxa de telecomunicacions en funcionament. Fins al moment, se sap que cinc altres socis d'Oikocredit han estat afectats; LAMP, Leyte 4th, OFMPC a Leyte, i SACRED i AKMA a l'lla de Samar.

L'oficina d'Oikocredit a Filipines està preparant una proposta per enviar ajut per fer front a la catàstrofe. Com a inversor i prestamista, Oikocredit pot ser de molt valor durant la llarga fase de reconstrucció després dels esforços inicials d'ajuda.

« Atrás