Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

FETS i Oikocredit promovem l'elaboració de TFG's vinculats a APS i les Finances Ètiques a la UPF

FETS i Oikocredit promovem l'elaboració de TFG's vinculats a APS i les Finances Ètiques a la UPF

pexels-canva-studio-3153207.jpgdimarts, 22 de de novembre de 2022 16:49

Si estudies una carrera dins la facultat d'Economia de la UPF, Oikocredit Catalunya i FETS - Finançament Ètic i Solidari et proposem fer el TFG sobre alguna temàtica relacionada amb les Finances Ètiques i t'hi donem suport.

Dins el marc del projecte conjunt entre FETS i Oikocredit Catalunya per donar a conèixer les Finances Ètiques a la nostra societat i en especial en l'àmbit universitari, proposem diverses temàtiques relacionades amb el sector per poder dur a terme Treballs de Fi de Grau de carreres de l'àmbit de les ciències socials.

pexels-fauxels-3184312

Per dur a terme els TFG utilitzarem la metodologia de l'Aprenentatge Servei, en base a la qual des de FETS i Oikocredit oferim formació i suport a les estudiants, i a canvi demanem que el TFG pugui cobrir alguna necessitat pràctica del sector de les Finances Ètiques o bé ajudar a difondre-les en la nostra societat, i d'aquesta manera contribuir a què cada vegada més les decisions de consum de serveis financers de la ciutadania tinguin un impacte positiu en la comunitat.

Tot i que estem obertes a donar suport en qualsevol treball i temàtica relacionada amb les Finances Ètiques, les propostes de temes que ara mateix plantegem són les següents:

  1. L’impacte de gènere a les finances ètiques. Anàlisi de gènere dels projectes finançats per les entitats de finances ètiques a Catalunya.
  2. Estudi comparatiu dels sistemes d’avaluació ètico-social entre diferents projectes de finances ètiques i de finances convencionals.
  3. Anàlisi del perfil de les persones usuàries de la Banca Ètica a Catalunya/Estat Espanyol.
  4. Anàlisi crítica del S&P Dow Jones Sustainability Index.
  5. Estudi del grau d'ús de les Finances Ètiques per part de les ONG de cooperació al desenvolupament.

Aquí pots descarregar una guia més detallada de les diferents propostes amb preguntes clau i recursos d'informació per començar a pensar en el TFG (en aquest cas són propostes dirigides a estudiants de la Facultat d'Economia i Empresa de la UPF, però si ets d'una altra universitat o nivell d'estudis i hi tens interès, posa't en contacte amb nosaltres i parlem-ne!). Sempre recomanem que el TFG es pugui dur a terme en grup, però si el vols fer individual també ens adaptem.

Per rebre l'assessorament i el suport i cercar-te un tutor/a acadèmic en cas que sigui necessari, posa't en contacte amb nosaltres al correu catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

desembre 2023

novembre

octubre

setembre

agost

juliol

juny

maig

abril

març

febrer

gener

novembre 2022

octubre