Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit Live: L'evolució i l'impacte de les microfinances

« Enrere

Oikocredit Live: L'evolució i l'impacte de les microfinances

PROMU-ARG-49-c-Opmeer Reports.jpgdimarts, 12 de de desembre de 2023

Explorant el potencial transformador de les finances inclusives, l'esdeveniment Oikocredit Live del passat mes de novembre va reunir experts i expertes per a llançar llum sobre els matisos de les microfinances i el seu impacte de llarg abast.

PROMU-ARG-49

A l'acte hi van intervenir en Robert Lensink, professor de Finances i Desenvolupament de la Universitat de Groningen; la Carmen Correa, directora executiva de la institució microfinancera i sòcia d'Oikocredit Pro Mujer; i la Caroline Mulwa, directora d'Oikocredit per a l’Àfrica.

L'enfocament acadèmic del professor Robert Lensink va llançar llum sobre l'enorme potencial i l'evolució de les percepcions de les microfinances. Va destacar que "la inclusió financera té un clar enfocament en les persones [...] garantint que tots els segments de la població tinguin accés a mitjans financers", subratllant la importància de les solucions financeres personalitzades. Les seves idees van il·luminar l'evolució de la inclusió financera i van destacar el seu paper en l'apoderament de les persones.

Microfinances: el viatge de l'optimisme i el realisme

El professor Lensink també va analitzar l'evolució de les microfinances, reconeixent el seu optimisme inicial i les seves crítiques posteriors. Va sostenir que si bé les microfinances no han estat la panacea per a l'alleujament de la pobresa com s'esperava, encara tenen un valor significatiu, especialment quan es consideren impactes més amplis i productes financers multifacètics més enllà del microcrèdit.

La Carmen Correa de Pro Mujer va donar vida a les històries de dones llatinoamericanes, subratllant el poder transformador dels serveis financers combinats amb altres ofertes. "Fem costat a les dones amb educació financera, educació en emprenedoria i serveis de salut", va compartir, il·lustrant el compromís de Pro Mujer amb l'apoderament integral.

Un enfocament holístic: més enllà de les transaccions financeres

Aprofundint més, la Carmen va destacar les estratègies innovadores de Pro Mujer, com l'ús de la tecnologia per a democratitzar l'accés financer, especialment en zones remotes. "Brindem serveis i eines perquè les dones desateses aconsegueixin el seu màxim potencial", va explicar, emfatitzant com les microfinances poden ser una eina per a la igualtat de gènere i el canvi social.

La Caroline Mulwa va brindar una perspectiva africana i va analitzar l'enfocament estratègic d'Oikocredit, així com els desafiaments i èxits en el continent. La Caroline va subratllar el poder de les aliances per amplificar l'impacte. "Les associacions són crucials per a abordar les diverses necessitats i garantir que les solucions financeres siguin rellevants i accessibles", va explicar. Un enfocament en la col·laboració i el compromís local és un testimoniatge del compromís d'Oikocredit amb el desenvolupament sostenible i impulsat per la comunitat.

Traçant un rumb per aconseguir finances inclusives impactants

Aquest seminari web no sols va analitzar les complexitats de les microfinances sinó que també va celebrar els seus èxits i potencial. A mesura que naveguem pel panorama canviant de la inclusió financera, Oikocredit segueix dedicat a encapçalar iniciatives que fomentin l'empoderament i la sostenibilitat.

Per aprofundir en aquestes converses esclaridores, consulta la gravació completa del seminari web (en versió amb interpretació simultània al castellà) aquí:

També pots veure’n la gravació de la versió original (en anglès) aquí.

I mentre continuem el nostre compromís amb l'impacte social a través de la inversió, estigues atent/a als nostres pròxims esdeveniments, inclòs el nostre proper Oikocredit Live el 14 de març de 2024!

I moltes gràcies per les teves aportacions i interès! El teu compromís és vital per donar forma a un futur financer més inclusiu i equitatiu!

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023