Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Laboratori Iberoamericà d'Economia Social, una experiència inspiradora

« Enrere

Laboratori Iberoamericà d'Economia Social, una experiència inspiradora

MicrosoftTeams-image-17-1024x768.jpegdimarts, 03 de d’octubre de 2023

Els passats 28 i 29 de setembre des d’Oikocredit Sevilla vam tenir l'oportunitat de participar en el Laboratori Iberoamericà d'Economia Social que va organitzar l'Escola d'Economia Social a Osuna, Sevilla.

En les jornades es van analitzar les diferents problemàtiques que limiten l'accés de les dones a les finances a Espanya i en països Llatinoamericans com el Brasil, Costa Rica, Cuba, l'Equador, Guatemala, Hondures, o Mèxic. Al seu torn, es va treballar en les mesures que es poden promoure des dels valors de l'economia social i solidària.

Les jornades van destacar per la sintonia entre les persones assistents, la inspiració i el coneixement, compartit per dones de diferents i variats backgrounds. Sens dubte l'Escola d'Economia Social és un lloc que convida a compartir, a aprendre, crear i connectar.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.07.21 (1)

El programa incloïa la conferència d'inauguració de la Mildred García Rodríguez, Gerent General de Desenvolupament de Capacitats i Operacions del Fons Fiduciari de l'ONU per a Eliminar la Violència contra la Dona, la intervenció de la Cristina de la Cruz sobre els “Reptes per a la inclusió financera i l'autonomia econòmica de les dones” i el desenvolupament de dues taules de diàleg.

MicrosoftTeams-image-17-1024x768

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.07.11 (1)

Les taules de diàleg, “Les bases de la inclusió financera des de la perspectiva de les dones” i “Bones pràctiques en inclusió financera en les cooperatives i l'economia social iberoamericana” van comptar amb responsables de: la Fundació Finances Ètiques, FIARE Git Castella i Lleó (Grup d'Iniciativa Territorial Fiare Banca Ètica), Jardín Azuayo, ONU Women, Oikocredit International, REFAS - Xarxa de Finances Alternatives i Solidàries, Escola d'Emprenedores Juana Millán, Fira Multitrueke Mixihuc, Escola d'Emprenedories Socials Municipalitat de Rosario, i UNISOL Brasil - Central de Cooperativas e Empreendimentos Solidários.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.07.13

Finalment, es van cloure les jornades amb el laboratori d'innovació “Eines innovadores per a la inclusió financera de les dones”, en el qual vam participar des d'Oikocredit Sevilla. El laboratori va suposar un espai per a co-construir propostes sobre la base de les experiències conegudes i els debats que van sorgir durant les jornades. L'objectiu va ser identificar els reptes que planteja la inclusió financera per a les dones de l'economia social i algunes de les seves possibles solucions. Es va utilitzar la metodologia de Teatre de Presència Social: una tecnologia social de consciència col·lectiva i canvi de sistemes, una pràctica innovadora per a conrear-nos com a facilitadores, líders i agents de canvi.

jj

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023