Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit Live: Combatre el canvi climàtic amb solucions sostenibles per a comunitats de baixos ingressos

« Enrere

Oikocredit Live: Combatre el canvi climàtic amb solucions sostenibles per a comunitats de baixos ingressos

Norandino - Claudia Vasque.jpgdilluns, 10 de de juliol de 2023

La segona edició de la sèrie d'esdeveniments Oikocredit Live, celebrada el 13 de juny del 2023, va centrar l'atenció en l'apressant problema del canvi climàtic i el seu profund impacte en les comunitats de baixos ingressos.

L'esdeveniment va comptar amb la participació de dues organitzacions sòcies d'Oikocredit: Norandino, una cooperativa amb seu al Perú que dona suport a l'agricultura sostenible, i BURN, una organització amb seu a Kenya que dissenya, fabrica i distribueix productes de cuina de baix consum de combustible.

L'esdeveniment va servir com a poderós recordatori de la urgent necessitat d'abordar el canvi climàtic i el seu impacte en les comunitats de baixos ingressos. Va posar de manifest les solucions innovadores que estan aplicant les nostres organitzacions associades i va ressaltar la importància del desenvolupament sostenible.

Marcant la diferència a Kenya i el Perú

La Claudia Vasque, Coordinadora de Reforestació de Norandino, va compartir les seves convincents idees sobre com Norandino està ajudant els petits agricultors a adaptar-se als reptes que planteja el canvi climàtic. Els projectes inclouen la instal·lació de sistemes de reg per energia solar en petites explotacions i la venda de crèdits de carboni de Comerç Just, els beneficis de la qual van a parar als agricultors.

La Claudia va explicar: "Ens centrem en augmentar la productivitat de les explotacions per a aconseguir una major sostenibilitat, al mateix temps que augmentem la resiliència climàtica dels nostres petits agricultors."

En Chris McKinney, Director Comercial de BURN, va parlar de com els seus aparells de cuina de baix consum estan transformant vides. Les cuines que BURN dissenya i fabrica milloren la seguretat en la cuina i els resultats en la salut de les persones usuàries, a més de reduir la desforestació i els costos de cocció, contribuint de manera mesurable a vuit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

En Chris va assenyalar: "La cuina neta continua sent un repte enorme. Creix cada dia i és un problema desatès".

L'accés al finançament ètic és clau

L’Aldo Risco, Oficial d'Inversions d'Oikocredit Internacional, i en James Todd, Gerent d'Energies Renovables d'Oikocredit Internacional, també van compartir idees sobre el paper d'Oikocredit en el suport a organitzacions sòcies com Norandino i BURN a través d'inversions. Totes dues organitzacions sòcies van subratllar la importància del suport financer d’entitats com Oikocredit.

La Claudia Vasque, de Norandino, va observar: "Les oportunitats de finançament són clau per al tipus de projectes socials i mediambientals que Norandino està duent a terme. Ens ajuda a millorar i augmentar el nostre impacte".

En Chris McKinney, de BURN, va comentar: "La cuina neta està infrafinançada. Només estem rebent entorn del 5-10% del finançament que es necessitaria perquè tothom passés a la cuina neta a la fi de la dècada".

Compromís amb les comunitats de baixos ingressos

Oikocredit manté el seu compromís de fer costat a organitzacions sòcies com Norandino i BURN per millorar la resiliència de les comunitats de baixos ingressos enfront del canvi climàtic. Amb el suport dels nostres inversors i inversores, continuem treballant per un món més sostenible i equitatiu. Per a aquelles que es van perdre l'esdeveniment, els convidem a veure l'enregistrament del seminari web (doblat al castellà) aquí:

serviceName=youtube&width=700&height=394&style=&videoId=SNB2ERlznhQ&related=0&autoplay=0&loop=0&info=0&fullscreen=0&noCookie=1

Si prefereixes veure la versió original en anglès, pots visualitzar-la aquí.

Segueix atenta a aquest espai i les nostres xarxes socials per més actualitzacions i detalls del nostre proper esdeveniment Oikocredit Live.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023