Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit celebra la seva 47a assemblea general anual

« Enrere

Oikocredit celebra la seva 47a assemblea general anual

AGM resized.jpgdivendres, 16 de de juny de 2023

El 9 de juny de 2023, Oikocredit va convocar la seva assemblea general anual (AGA) a Amersfoort, Països Baixos. Membres, representants de membres i altres persones van assistir a la reunió en persona i virtualment des de diversos llocs a través d'una plataforma de conferència virtual i van emprar un mecanisme de votació electrònica.

Per donar cabuda als membres que no podien viatjar als Països Baixos, l’AGA es va organitzar com una reunió híbrida. Aproximadament 68 membres directes i representants de membres van participar en l’AGA. Els participants presencials es van reunir a Amersfoort (Països Baixos). La Charity Chanda Lumpa, vicepresidenta del Consell de Supervisió, va presidir la reunió.

Durant l'assemblea, la Directora General d’Oikocredit, la Mirjam 't Lam, va informar les organitzacions membres i les persones representants de membres sobre les activitats empresarials i els resultats financers positius de la cooperativa durant l’any 2022. Els aspectes més destacats van incloure actualitzacions sobre l'expansió de l'enquesta de clients finals d’Oikocredit, que proporciona una visió de l'impacte de les activitats de les organitzacions sòcies en la vida i el benestar dels seus clients, i els resultats financers positius de la cooperativa. A la presentació de l'informe del Consell d'Administració li van seguir informes sobre les activitats del Consell de Supervisió i del Consell de Membres, actualitzacions sobre les condicions per formar part de la cooperativa i la renovació de la marca Oikocredit.

Decisions clau votades

Les organitzacions membres i les representants de membres van aprovar els comptes anuals per al 2022, van aprovar el pagament d'un dividend i van aprovar la gestió del Consell d'Administració i del Consell de Supervisió per a les seves respectives activitats durant el passat 2022. Els membres i representants dels membres també van votar a favor d'una proposta que permet una major flexibilitat a l'hora de determinar el nombre de membres del Consell de Supervisió, el número de la qual oscil·la entre 8 i 10 membres, i van deliberar sobre l'afiliació a la cooperativa i els drets de vot vinculats a l'afiliació. En l'ordre del dia de l'Assemblea General d’Oikocredit del 2024 figurarà una proposta relativa al sistema de votació de la cooperativa.

Nomenaments i eleccions

Guido Forsthuber, Malu Padilla i Wilfried Steen van ser nomenats pels membres per a formar part del Consell de Membres, mentre que l’Anita Clemens i en Peter Ohligschlaeger van ser reelegits per a un altre mandat. El Consell de Membres va expressar la seva gratitud als membres sortints Ueli Burkhalter, president sortint del Consell, i Ulrike Chini, secretària sortint, per la seva inestimable contribució a Oikocredit i al Consell de Membres.

La reunió es va desenvolupar en un ambient positiu i animat, en el qual els membres i participants van expressar el seu continu compromís amb la missió d’Oikocredit: promoure la inversió responsable i el suport a organitzacions dedicades a millorar el benestar de les persones i comunitats de baixos ingressos de manera sostenible.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023