¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

L'experiència d'un inversor a Centreamèrica

L'experiència d'un inversor a Centreamèrica

ueli-burkhalter-220-201312.jpgjueves, 12 de diciembre de 2013

Oikocredit opera a 67 països, majoritàriament a Àfrica, Àsia, Europa de l'Est i Amèrica Llatina. Molts inversors d'Oikocredit volen experimentar de primera mà el treball d'Oikocredit. Ueli Burkhalter, inversor i membre de la Junta Directiva de l'associació de suport a Oikocredit Deutsche Schweiz, va tornar recentment de Centreamèrica on va visitar algunes oficines d'Oikocredit, organitzacions recolzades per Oikocredit i clients finals. Nosaltres parlem amb Ueli sobre la seva experiència al terreny.

La teva visita a Centreamèrica va canviar la teva perspectiva de com funciona Oikocredit?

“Jo diria que no va canviar la meva perspectiva sinó que l'ha millorat. La meva experiència a Centreamèrica em va ajudar a aprendre molt més sobre la labor que Oikocredit fa en el terreny. Com a membre d'una associació de suport d'Oikocredit, jo coneixia més sobre el costat de l'inversor d'Oikocredit que del costat de la inversió com a tal. La possibilitat de treballar a l'oficina regional de Costa Rica i també a les oficines a nivell país ha fet adonar-me de com d'important és la relació entre el personal, les organitzacions finançades per Oikocredit i els seus clients finals.”

Què va ser el més important que vas aprendre durant la teva estada a Centreamèrica?

“Vaig conèixer a persones altament motivades que estan molt dedicades a les organitzacions finançades per Oikocredit. Em va impressionar veure el molt que Oikocredit forma part de la xarxa per al desenvolupament a Centreamèrica. Oikocredit s'ha convertit en una espècie d'etiqueta a la regió. Després dels processos d'anàlisi (due diligence) que realitza Oikocredit, i una vegada que un préstec és desemborsat a una organització, altres tendeixen a seguir-nos. La gent reconeix el bon treball que Oikocredit està realitzant a la seva regió.”

Quina experiència et va impactar més?

“Durant la meva estada a Costa Rica, vaig poder visitar un client final de FIDERPAC, soci microfinancer d'Oikocredit. Tot i que no es trobava molt lluny de San José, ens va suposar hores arribar fins allà en un tot terreny. Allí vaig conèixer a Gerardo Corrales, client final, que té un hivernacle de cafè gràcies a un préstec de FIDERPAC. Amb molt orgull ens va mostrar els voltants i ens va dir com el seu negoci solament es va fer possible a través d'un préstec. Havia sentit que Oikocredit treballava amb organitzacions en àrees rurals, però experimentar el que això realment significa va ser una veritable revelació. Els socis d'Oikocredit causen una gran diferència en les vides de les persones en àrees rurals.”

Client de microfinances Gerardo Corrales

Quins impactes socials vas veure a les regions?

“Crec que l'impacte més important que vaig veure de primera mà va ser l'empoderament de grups de dones a Costa Rica. Quan vaig parlar amb membres, em van dir que elles no només parlen d'assumptes de diners a les seves reunions periòdiques. La creixent solidaritat entre dones és molt important. També vaig veure una cooperativa a la que Oikocredit dóna suport a la República Dominicana proveint materials escolars gratuïtament als nens i nenes del poble i beques per als fills i filles dels membres de la cooperativa.

Però el més important, vaig veure com un préstec d'un soci microfinancer d'Oikocredit empodera a les persones. Vaig veure com un préstec pot ajudar les persones a adonar-se de les seves capacitats de negoci i aconseguir els seus somnis.”

« Atrás