¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit dóna suport als petits productors de cacau de Costa d'Ivori

Oikocredit dóna suport als petits productors de cacau de Costa d'Ivori

FEDCO-GH-036.jpgmiércoles, 14 de diciembre de 2022

El cacau de l'arbre del cacau és l'ingredient principal de tota la xocolata que es ven al món. El cacau també és crucial per a l'economia de Costa d'Ivori. Com a principal cultiu agrícola i producte bàsic d'exportació, el cacau manté al voltant d'1,5 milions de llars entre els més de 28 milions d'habitants del país.

Els petits productors i les petites i mitjanes empreses agrícoles dels països de baixos ingressos, inclòs el sector del cacau de l'Àfrica occidental, actualment no tenen un finançament adequat. En el sector del cacau, la majoria dels agricultors lluitaven per aconseguir una renda vital. Les dones solen tenir explotacions més petites que els homes i tenen menys accés a formació i finançament.

Omplir aquest buit de finançament és crucial per millorar les oportunitats econòmiques de les poblacions rurals marginades, especialment de les dones. I ajuda a construir sistemes alimentaris més sostenibles, protegir els boscos i la biodiversitat i frenar el canvi climàtic.

Grans de cacau de Comerç Just, d'organitzacions finançades per Oikocredit sota criteris de banca ètica.

Oikocredit treballa amb cooperatives de productors de cacau, pimes i institucions de microfinançament (IMF) actives en el sector del cacau de Costa d'Ivori. Les nostres finances ajuden els productors/es a comprar insums agrícoles, com ara fertilitzants, contractar treballadors/es de temporada en el moment de la collita i pagar el transport, l'assecat i l'emmagatzematge.

Coneix més detalls de la feina que fem finançant el sector del cacau, en aquesta nota de premsa >

« Atrás