¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Anàlisi de dades i desenvolupament de capacitats: connectar les bones intencions amb els bons resultats

Anàlisi de dades i desenvolupament de capacitats: connectar les bones intencions amb els bons resultats

jueves, 14 de abril de 2016

Les institucions microfinanceres poden contribuir a acabar amb la pobresa, però només si ajuden als clients adequats amb els serveis pertinents. El nostre programa de resultats en els clients utilitza la formació i el desenvolupament de capacitats per donar suport a les nostres organitzacions sòcies de microfinances, ajudant-les així a complir amb els seus propòsits, i convertint-les en empreses socials més fortes. Un dels punts centrals del programa de resultats en els clients consisteix en recopilar i analitzar les dades de les organitzacions sòcies de microfinances per, d'aquesta manera, ajudar-les a conèixer les seves pràctiques empresarials amb major detall i així poder-les millorar posteriorment.

Pots llegir aquí un resum del programa (en anglès), incloent els estudis de cas i els objectius del programa per ampliar l'abast del seu enfocament analític en els propers anys. Aquest programa de resultats també ha permès a Oikocredit dur a terme una interessant anàlisi amb un conjunt de dades únic al món i contribuir així al debat global sobre com incrementar l'efectivitat en la inclusió financera i l'alleujament de la pobresa a través de les microfinances. Pots llegir els primers resultats d'aquesta anàlisi aquí (en anglès).

El programa de resultats en els clients és un dels tres programes de desenvolupament de capacitats globals establerts per Oikocredit. Les altres dues àrees prioritàries per al desenvolupament de capacitats d'Oikocredit són els serveis financers i l'agricultura. L'any 2015 vam donar suport a les nostres organitzacions sòcies amb 140 activitats de desenvolupament de capacitats per un valor total d'1,7 milions d'euros.

« Atrás