Resultats anuals i el camí a seguir
Butlletí electrònic d'Oikocredit
Abril 2018

Resultats financers i el camí a seguir

Aquest any representa els 50 anys que han passat des que va sorgir la idea de crear Oikocredit. Quan mirem cap enrere estem orgullosos dels nostres assoliments. Des de la nostra fundació l'any 1975, hem donat suport a més de 1,800 organitzacions en la seva cerca per ajudar a les persones de comunitats amb baixos ingressos per millorar les seves vides.

Si bé la nostra missió no ha canviat al llarg de les dècades, el món que ens envolta sí ho ha fet. Pots llegir més sobre això i la resposta presa per Oikocredit en el nostre informe anual. Aquest butlletí també inclou el nostre comunicat de premsa dels resultats de 2017 i una història inspiradora amb la nostra organització sòcia Contactar. Aquesta organització de microfinances dóna suport als petits empresaris en una varietat d'activitats al sud de Colòmbia, no només brindant préstecs sinó també prenent mesures per millorar el seu benestar.

 

Resultats d'Oikocredit el 2017

El nostre últim comunicat de premsa revela les xifres clau del 2017, inclòs el nostre capital social que creua la marca dels mil milions d'euros i la duplicació d'esforços en la creació de capacitats. Els resultats dels tipus de canvi de les divises van impactar en els ingressos d'Oikocredit, però van ser compensats ​​en gran mesura pel fons intern de risc de moneda local de la cooperativa.

Llegeix la nota de premsa
 

Informe anual del 2017

L'informe anual d'Oikocredit  ja està disponible. El nostre informe de 2017 inclou una descripció general d'alt nivell dels nostres resultats financers per part dels nostres consells d'administració i supervisió, juntament amb els nostres estats financers per al 2017.

Llegeix l'informe anual (en anglès)
 

De treballador de fàbrica a propietari de fàbrica

La nostra organització sòcia colombiana Contactar va més enllà d'atorgar préstecs per ajudar als seus clients a fer créixer els seus negocis. Proporciona capacitació personalitzada, consells de salut i seguretat, ajuda amb l'habitatge i dóna consells sobre nutrició. Coneix la història de Pedro Bastidas, que va passar de ser un obrer a ser l'amo d'una fàbrica.

Llegeix l'entrevista completa
 

Fets i xifres d'Oikocredit

Les nostres dades per al quart trimestre de 2017 inclouen el capital pendent, el nombre total de socis i països en els quals invertim, així com una visió general dels nostres fons per tipus, regió i sector. Les xifres també inclouen llars amb accés a energia neta i reducció del CO2.

Llegeix més
 

Altres notícies

Assemblea General Ordinària 2018 d'Oikocredit Catalunya

La nostra propera Assemblea General Ordinària de socis i sòcies se celebrarà a la seu de “Lafede.cat - Organitzacions per a la justícia global” al c/ Tàpies, 1-3, de Barcelona dijous que ve 10 de maig a les 18:45h.

Consulta'n aquí l'ordre del dia i tota la documentació
 

A Oikocredit Catalunya volem ampliar la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

Oikocredit Catalunya és l'Associació de Suport a Oikocredit Internacional que treballa a l'àrea Nord-est de la península. Una part molt important del nostre treball el portem a terme gràcies a la col·laboració de voluntaris i voluntàries, i actualment volem ampliar la nostra Junta Directiva. Qualsevol persona hi pot aportar, i entre totes fem créixer la nostra organització. Anima't a participar-hi!

Consulta les opcions de participació a la Junta
 

Oikocredit, amb el Comerç Just i la banca ètica

El proper dissabte 12 de maig se celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Oikocredit som un dels principals finançadors d'organitzacions de Comerç Just a nivell internacional. A casa nostra, aquesta setmana el consorci d'entitats "Som Comerç Just i Banca Ètica" ens proposa diverses activitats, a algunes de les quals participarem directament des d'Oikocredit Catalunya.

Consulta totes les activitats de la campanya
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Bisbe Laguarda 4. 08001 Barcelona - T: 93 441 63 06