Fintech, pimes i Finances amb impacte social
Butlletí electrònic d'Oikocredit Catalunya
Octubre 2018

Inclusió financera més enllà de les microfinances

En aquest butlletí, fem un cop d'ull a com Oikocredit està ampliant el seu compromís més enllà de les microfinances en el sector de la inclusió financera, tal com va fer públic el nostre Director Executiu, en Thos Gieskes, en la recent actualització de la nostra estratègia. Alguns exemples d'això inclouen el finançament directe de petites i mitjanes empreses (pimes) o el sector de ràpid creixement de les fintech.

Primer farem un cop d'ull a les fintech en l'entrevista amb el CEO de la nostra organització sòcia índia NeoGrowth, per descobrir com les fintech s'estan aplicant a la inversió d'impacte social a l'Índia. Després viatjarem a Mèxic, per esbrinar més sobre la ràpidament creixent cartera d'inversió d'Oikocredit en les pimes d'aquest país i sobre l'impacte social d'aquestes.

Aquesta edició es complementa amb una entrevista a la nostra Directora Financera, la Irene van Oostwaard, que ens posa al dia sobre alguns temes financers clau, i ens recorda la importància de mantenir l'equilibri adequat entre els nostres resultats financers i el nostre acompliment social.

I finalment et convidem a un nou cafè tertúlia sobre desinversió en combustibles fòssils, així com també incloem un parell de notícies sobre el sector de les Finances Ètiques al nostre país.

 

Fintech per a impacte social a l'Índia

A Oikocredit estem treballant cada vegada més amb companyies de fintech dirigides a les comunitats excloses del sistema financer, a través de tecnologies financeres innovadores. Per aprendre més sobre aquest sector de ràpid creixement, hem parlat amb l'Arun Nayyar, el CEO de l'organització sòcia d'Oikocredit NeoGrowth.

Llegeix l'entrevista >
 

Enfocant-nos en les pimes de Mèxic

A Mèxic, la falta de finançament és una barrera freqüent al creixement. En resposta a la falta d'accés a finançament que sofreixen les pimes de Mèxic, l'oficina mexicana d'Oikocredit està treballant per desenvolupar una important cartera de pimes, tant a través de finançament directe com a través d'institucions financeres que donen suport a les pimes.

Llegeix l'article >
 

Resultats financers i enfocament social

La Directora Financera d'Oikocredit, la Irene van Oostwaard, ens posa al dia sobre les principals qüestions financeres que afecten a la nostra organització. En aquesta entrevista, la Irene ens explica com Oikocredit segueix buscant l'equilibri adequat entre els seus resultats financers i socials.

Llegeix l'entrevista >
 

Fets i xifres d'Oikocredit

Les nostres dades per al tercer trimestre de 2018 inclouen el capital pendent, el nombre total de socis i països en els quals invertim, així com una visió general dels nostres fons per tipus, regió i sector. Les xifres també inclouen llars amb accés a energia neta i reducció del CO2.

Llegeix més >
 

Altres notícies

Cafè-tertúlia sobre desinversió en combustibles fòssils

En aquest nou cafè tertúlia d'Oikocredit del proper 14 de novembre parlarem del Canvi Climàtic, de les inversions en combustibles fòssils, dels seus riscos ambientals però també financers, i de les alternatives que existeixen, juntament amb membres del moviment 350.org.

Inscriu-te! >
 

Baròmetre de les Finances Ètiques 2017

L'últim Baròmetre, presentat el passat 16 d'octubre per l'Observatori de les Finances Ètiques mostra un creixement continu del sector l'any 2017, exercici en el qual es van concedir préstecs per valor de 1.267 milions d'euros.

Llegeix-ne més >
 

Nou llibre sobre Finances Ètiques presentat a la FESC 2018

El passat cap de setmana del 27 i 28 d'octubre vam participar de nou a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC), on vam tenir un estand informatiu a més de participar en dues taules rodones, una d'elles per presentar el nou llibre sobre Finances Ètiques de la col·lecció «Esmolem els Eines» de la XES.

Llegeix-ne més >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Bisbe Laguarda 4. 08001 Barcelona - T: 93 441 63 06