Resultats del nostre treball i propostes de Turisme responsable
logo Oikocredit
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Juliol 2023

Participació, impacte de la teva inversió ètica, i les nostres organitzacions sòcies a l'Àfrica

Oikocredit va celebrar la seva 47a Assemblea General Anual a Amersfoort, Països Baixos, amb la participació de membres i representants de manera presencial i virtual. La cooperativa va presentar un nou model de captació de capital que permet a individus i organitzacions invertir directament en ella, i va aprovar un dividend del 0,5%.

En aquest butlletí també viatgem fins al sud per a presentar-vos la cooperativa agrícola Kyazanga a Uganda, que ha experimentat un creixement significatiu gràcies a un préstec de Finançament Innovador per a Millorar els Mitjans de Vida.

Una altra organització sòcia d’Oikocredit digne d'esment és Unaitas, la seva labor fent costat a milers d'empreses i persones en sectors com l'agricultura es va veure augmentada durant la pandèmia.

En novetats, i orientat a persones inversores, en aquest butlletí trobaràs una proposta de viatge responsable per a visitar projectes finançats per Oikocredit, i informació sobre la campanya «Bon vent i Banca Nova» d’Opcions.org, LaCoordi i FETS.

 
Assemblea General Anual d'Oikocredit

Oikocredit celebra la seva 47a assemblea general anual

El 9 de juny de 2023, Oikocredit va convocar la seva assemblea general anual (AGA) a Amersfoort, Països Baixos. En ella hi van participar membres directes, representants i personal de la cooperativa, que van assistir-hi en persona o van seguir virtualment l'esdeveniment. El mecanisme de votació electrònica va ser la forma escollida per a la votació anual del dividend proposat.

Llegir >
 
Kyazanga Farmers' Cooperative Society, organització sòcia d'Oikocredit.

Conrear la prosperitat: Kyazanga Farmers' Cooperative Society aprofita el préstec d'IFIL per a un creixement substancial

Al cor d'Uganda, una pròspera cooperativa agrícola no sols conrea blat de moro, fesols i cafè, sinó que també recull una abundant collita d'èxits.

Llegeix-ne més >
 
Mirjam 't Lam, Directora d'Oikocredit.

Potenciar la nostra missió: Mirjam 't Lam sobre la nova manera d'invertir

Oikocredit ha introduït recentment un nou model de captació de capital en la majoria dels països en els quals atreu inversions. El nou model permet a qualsevol individu o organització elegible invertir directament en la cooperativa. La Directora General d'Oikocredit, la Mirjam 't Lam, ens explica com va sorgir el nou model de captació de capital de la cooperativa.

Llegir >
 
Unaitas, desenvolupament sostenible a Kenya. Organització sòcia d'Oikocredit.

Unaitas: 30 anys d'inversió d'impacte per a l'èxit

Unaitas, organització sòcia d'Oikocredit des de fa molts anys, ha ajudat a més de 5.000 petites i mitjanes empreses i a més de 50.000 persones en l'agricultura i altres sectors des del brot de coronavirus. Mentre elles celebren 30 anys d'inversió d'impacte, nosaltres celebrem la seva història.

Coneix l'apassionant història d'Unaitas >
 

Notícies locals

Oikocredit Journeys, turisme responsable a Kenya (en bici) i Perú (sobre cafè).

Invitació als Oikocredit Journeys 2024

T'agradaria experimentar el treball d'Oikocredit de primera mà? T'agradaria comprendre millor com les nostres iniciatives transformen vides i comunitats? T'agradaria fer nous contactes amb persones d'idees afins mentre fas turisme responsable?

Més informació sobre els viatges a Kenya i Perú >
 
Campanya Bon Vent i Banca Nova

Campanya "Bon vent i Banca Nova"

Aprofita les vacances i la calor de l'estiu per canviar d'aires en temes financers! Consulta tot el recull d'informació que han fet les companyes d'Opcions.org juntament amb LaCoordi.cat i FETS en aquesta genial campanya.

Visita la web de la campanya www.canviadaires.cat >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org