¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Oikocredit augmenta un 22% les inversions en països d'ingressos baixos

Oikocredit augmenta un 22% les inversions en països d'ingressos baixos

jueves, 21 de julio de 2016

Oikocredit, inversor social líder a nivell internacional amb oficines de representació a Barcelona, Bilbao i Sevilla, ha presentat els resultats d'acompliment social del 2015.

Entre els resultats més destacats s'inclouen:

  • Augment a 132 milions d'euros –un 22% més– en inversions en països d'ingressos baixos
  • Augment del 24% el nombre de clients de microcrèdits assolits –46 milions de persones– a través d'organitzacions sòcies de finances inclusives
  • Augmenta a 52 milions d'euros –un 24% més– la cartera de comerç just
  • Un 86% dels beneficiaris de microcrèdits són dones

El 2015, Oikocredit va augmentar les inversions en països d'ingressos baixos (amb un ingrés nacional brut per càpita equivalent a 1.045 dòlars o menys) en un 22%, passant de 109 milions d'euros el 2014 a 132 milions. Gairebé nou de cada deu d'aquests països són a l’Àfrica, la regió prioritària de la cooperativa.

A 31 de desembre de 2015, la cartera de finançament del desenvolupament d’Oikocredit ascendia a 900,2 milions d'euros, dels quals 735,3 milions es van invertir en finances inclusives i la resta, en producció i serveis, que inclouen organitzacions de comerç just, cooperatives, empreses agrícoles i projectes d'energies renovables.

El Banc Mundial estima que 2.000 milions d'adults a tot el món no estan bancaritzats, la qual cosa representa un 38% de tota la població adulta. A través de les organitzacions sòcies de finances ètiques d’Oikocredit, es van assolir els 46 milions de clients el 2015, davant dels 37 milions de l'any anterior. D'aquests 46 milions de clients de microfinances, el 86% eren dones, el 51% vivia en àrees rurals i el 28% treballava en agricultura.

El 2015, Oikocredit va donar suport a 91 organitzacions de comerç just amb inversions que sumen 52 milions d'euros; un augment del 24% en la cartera de comerç just d’Oikocredit en comparació de l'any anterior.

Ging Ledesma, directora d'acompliment social i directora executiva interina, ha afirmat: «Oikocredit es compromet a arribar a més persones i empreses de manera sostenible. A banda d'augmentar l’abast en països d'ingressos baixos, estem enfortint el suport que brindem a través de tres programes globals de desenvolupament de capacitats: serveis financers, agricultura i resultats dels clients».

El 2015, Oikocredit va complir amb 140 activitats de desenvolupament de capacitats per un total d'1,7 milions d'euros.

L'Informe d'Acompliment Social 2015 complet està disponible al web d’Oikocredit: http://www.oikocredit.es/ca/publicacions/informes-d-acompliment-social

Sobre Oikocredit

Oikocredit és una institució financera i cooperativa mundial que promou el desenvolupament sostenible mitjançant l'atorgament de préstecs, capital i suport per al desenvolupament de capacitats a institucions de microfinances, cooperatives, organitzacions de comerç just, pimes i projectes d'energies renovables. Com a inversor social, la feina d’Oikocredit va lligada al principi d’apoderar les persones per millorar-ne els mitjans de subsistència.

Oikocredit ofereix un triple retorn als seus inversors: social, mediambiental i financer. A banda d'obtenir retorns financers modestos, els inversors tenen la seguretat que els seus diners s’utilitzen per millorar els mitjans de subsistència, promoure el comerç just i respectar els recursos naturals del nostre planeta.

La gestió de l'acompliment social constitueix una prioritat per Oikocredit. Mesurar i demostrar la rendibilitat social de la inversió és fonamental, ja que la cooperativa s'esforça per saber si les seves inversions generen canvis positius. Oikocredit busca sobretot augmentar l’abast que té sobre les comunitats agrícoles rurals i està compromesa amb l'apoderament de la dona.

A 31 de desembre de 2015, Oikocredit tenia 809 organitzacions sòcies en gairebé 70 països. Estar prop dels seus clients i conèixer els seus mercats a través de la seva xarxa de personal local constitueixen els eixos del treball d’Oikocredit.

Per a més informació:
David Díaz de Quijano i Barbero / Marc Navarro i Ortiz
Tel. 93 441 63 06 / 665 49 09 78
dbarbero@oikocredit.org
mnavarro@oikocredit.org
www.oikocredit.cat

Linked documents
TitleFilesizeMIME-type
informe-de-desempeno-social-oikocredit-20151.3 MBapplication/pdfdownload

« Enrere