Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit revisa la proposta de dividends

Oikocredit revisa la proposta de dividends

asteazkena 06 maiatzak 2020

L'inversor d'impacte social i cooperativa mundial Oikocredit ha revisat la seva proposta de dividends per al 2019 d'1% a 0%.

La proposta es farà als membres de la cooperativa en l'Assemblea General Anual (AGA) al juny de 2020, que tindrà lloc a Amersfoort, Països Baixos, amb la participació dels membres a través de videoconferències i amb votació electrònica. Els membres tenen la decisió final sobre el dividend.

La decisió de revisar la proposta va ser presa pel Consell Executiu d’Oikocredit i aprovada pel Consell de Supervisió.

Oikocredit va anunciar una proposta de dividend de l'1% el 19 de març, quan la cooperativa va publicar els seus resultats financers que mostren una millora de l’acompliment per a l’any 2019. Des de llavors, el desenvolupament de la crisi del coronavirus ha canviat dràsticament el context mundial en el qual Oikocredit opera, invalidant molts dels supòsits utilitzats per a fer la proposta de l'1%.
Encara no són clars tots els efectes de la pandèmia en la posició comercial i financera d’Oikocredit, però la cooperativa ja no espera aconseguir els seus objectius de creixement i rendiment financer per al 2020.

Donada la naturalesa contínua de la crisi del coronavirus i la incertesa que continua creant, el Consell Executiu d’Oikocredit creu que no pagar cap dividend als membres per al 2019 seria el millor per als interessos de la cooperativa:

  • Permetrà a Oikocredit agregar a les seves reserves generals 11 milions d'euros que d'una altra manera haguessin estat distribuïts com a dividends, la qual cosa ajudaria la cooperativa a suportar els desenvolupaments econòmics adversos en cas que aquests ocorreguessin
  • Ajudarà a Oikocredit a assegurar la continuïtat de la cooperativa i la protecció del capital dels seus membres mentre continua la incertesa causada per la pandèmia
  • Permetrà que Oikocredit sigui flexible per a respondre a les necessitats de les organitzacions sòcies que finança, que al seu torn fan costat a les persones de baixos ingressos més afectades per la crisi

Oikocredit continua seguint de prop i activament els esdeveniments locals i nacionals relacionats amb la pandèmia. La cooperativa està treballant estretament amb les seves organitzacions sòcies a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina per a determinar les seves canviants necessitats i determinar com Oikocredit pot ajudar millor a abordar-les, particularment en situacions en les quals les organitzacions sòcies enfronten dificultats financeres.

La cooperativa també està treballant amb organitzacions afins, incloent altres inversors d'impacte social, per a alinear, cooperar i enfortir la resposta del sector d'inversió d'impacte als desafiaments creats pel coronavirus.

A més, Oikocredit ofereix a les seves organitzacions sòcies suport per al desenvolupament de capacitats. Les iniciatives fins ara inclouen una sèrie de seminaris web sobre gestió de crisi durant la pandèmia; oportunitats de xarxes virtuals per a permetre que les organitzacions sòcies comparteixin les millors pràctiques davant la crisi; i la creació d'un fons solidari contra el coronavirus per a ajudar les organitzacions sòcies de microfinances a brindar suport addicional als seus clients.

En Thos Gieskes, Director Executiu d’Oikocredit, va dir: "Revisar la nostra proposta de dividends és part de la resposta proactiva d’Oikocredit a la situació sense precedents que el coronavirus ha creat per a totes nosaltres.

"Donada la creixent incertesa econòmica que enfronten les nostres organitzacions sòcies, i per tant també Oikocredit, creiem que és prudent enfortir les nostres reserves i estar el més preparats possible per a qualsevol esdeveniment advers.

"Amb un sòlid 2019 a la nostra esquena, i amb el ferm suport que continuem rebent dels nostres inversors i inversores, confio que Oikocredit continuarà complint amb la seva missió durant aquest període problemàtic. I aquesta continuïtat és primordial, especialment en un moment en què les nostres organitzacions sòcies i les persones de baixos ingressos a les quals serveixen necessiten més el nostre suport".

Sobre Oikocredit
Inversor d'impacte social i cooperativa mundial, Oikocredit té més de 40 anys d'experiència finançant organitzacions actives en inclusió financera, agricultura i energia renovable. Els préstecs, inversions de capital i desenvolupament de capacitats d’Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones de baixos ingressos a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorin de manera sostenible els seus nivells de vida. Més informació sobre la cooperativa a: www.oikocredit.coop i www.oikocredit.es

Per a més informació per mitjans de comunicació, contacti amb en David Díaz de Quijano i Barbero +34 93 441 63 06 / +34 665 49 09 78 o correu electrònic dbarbero@oikocredit.org

« Back