Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit assoleix resultats financers sòlids

Oikocredit assoleix resultats financers sòlids

asteazkena, 19 de martxoak de 2014

Amersfoort, Països Baixos, 19 de març de 2014

Oikocredit, inversionista social i cooperativa mundial, ha obtingut resultats sòlids durant l'exercici que va finalitzar el 31 de desembre de 2013.

Durant el transcurs de l’any, Oikocredit ha continuat les seves inversions estratègiques a l‘Àfrica i en els sectors de l’agricultura i les finances inclusives, a la vegada que busca desenvolupar-se en altres sectors.
L’entrada neta de fons prestables va assolir una xifra rècord de €80 milions, un augment del 74% respecte als €46 milions del 2012.
El número total d’inversionistes va créixer fins arribar a 52.000, respecte d’uns 48.000 del 2012, xifra que reafirma el suport a la inversió social a tot el món.
Els ingressos operatius d’Oikocredit van augmentar durant el 2013. No obstant, el resultat net consolidat de €13,4 milions va ser menor que l’assolit el 2012 degut a la revaluació de la cartera d’inversions a llarg termini.
El resultat del 2012 va ser impulsat pels guanys en la cartera d’inversions a termini i la venda de dues participacions.
Es pagarà als accionistes un dividend proposat de €11,6 milions, un cop celebrada l’assemblea general anual el juny de 2014.
El Sr. David Woods, director executiu d’Oikocredit, ha assenyalat estar complagut amb els resultats financers d’Oikocredit del 2013. «El resultat general mostra un creixement sòlid de la nostra cartera de finançament al desenvolupament», va dir el Sr. Woods. «Durant el 2013 hem augmentat la nostra entrada de fons, les aprovacions de préstecs i els desemborsaments, així com hem millorat la qualitat general de la cartera», va afegir.
La cartera de finançament al desenvolupament va créixer fins arribar a €591 milions, un augment de l’11% davant dels €531 milions del 2012.
Les aprovacions de préstecs han arribat als €297 milions, un augment del 27% en relació als €234 milions del 2012. Els desemborsaments han augmentat un 40% fins a €306 milions, davant dels €218 milions de l’any anterior.
Oikocredit ha augmentat les seves inversions totals de capital fins arribar als €66 milions, inclosos els seus compromisos; un augment del 7% respecte els €62 milions del 2012.
Durant el 2013, Oikocredit ha mantingut el seu compromís de millorar l’acompliment social i el seu suport a organitzacions finançades a través d’iniciatives enfocades al desenvolupament de capacitats dutes a terme per tot el món.
Durant el transcurs de l’any, Oikocredit va assignar €3 milions a fons per al desenvolupament de capacitats, va aprovar més de 130 iniciatives de suport i va enfortir el seu programa de tutories.
Durant el transcurs del 2014, l’impacte social seguirà sent una prioritat amb un enfoc en programes a més llarg termini en els àmbits de les microfinances i les cadenes de valor agrícoles.
El Sr. Woods ha dit que Oikocredit es compromet a fer créixer una cartera de qualitat amb un triple balanç de retorns socials, ambientals i financers. «A inicis de 2014, estem ben posicionats per a diversificar la nostra cartera i enfortir les nostres inversions en agricultura i energia renovable, i així créixer d’acord amb la nostra missió social», va agregar el Sr.Woods.

Oikocredit és una cooperativa mundial i inversora social que brinda finançament al sector de les microfinances, a organitzacions de comerç just, a cooperatives i a petites i mitjanes empreses.

Per a obtenir informació addicional:
Contacte de premsa d'Oikocredit a l'estat espanyol: David Díaz de Quijano i Barbero,
dbarbero@oikocredit.org, +34 93 441 63 06 / +34 665 49 09 78

Contacte de premsa d'Oikocredit Internacional: Kawien Ziedses des Plantes,
kziedsesdesplantes@oikocredit.org, +31 (0)6 272 549 04

« Enrere