Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit inverteix 1 milió d’euros a African Clean Energy (ACE) per donar suport a cuines de biomassa sostenible i a l’accés a l’electricitat a comunitats rurals de l’Àfrica subsahariana

Oikocredit inverteix 1 milió d’euros a African Clean Energy (ACE) per donar suport a cuines de biomassa sostenible i a l’accés a l’electricitat a comunitats rurals de l’Àfrica subsahariana

ACE-energy-system-renovables-Oikocredit.jpgosteguna, 12 de martxoak de 2020

12 de març de 2020, Amersfoort, Països Baixos - L’inversor internacional d’impacte social Oikocredit, amb oficines de representació a Barcelona, Bilbao i Andalusia, ha fet un préstec d’1 milió d’euros a l’African Clean Energy, una empresa social amb Certificació B Corp, per donar suport a l’expansió de les operacions comercials a Uganda.
ACE és un dels primers operadors que ofereix una cuina eficient, capaç de carregar telèfons mòbils i proporcionar llum, a més d’utilitzar un 50-85% menys de combustible per cuinar. El producte és assequible per a les llars més pobres, amb quotes de reemborsament per sota de la despesa actual de combustible domèstic. El sistema energètic ACE1 combina la generació d’energia tèrmica i elèctrica mitjançant una bateria solar, no només per a proporcionar als usuaris accés a l’electricitat, sinó també per alimentar el ventilador necessari per crear una combustió de biomassa sostenible.
Els problemes que intenta abordar l’ACE són considerables. Segons l’OMS, més de 3 mil milions de persones a tot el món cuinen a foc obert o amb estufes rudimentàries, utilitzant combustibles no renovables i contaminants. Aquesta pràctica és perjudicial per a la salut i, a més, contribueix significativament a la desforestació. Segons l’Organització Mundial de la Salut, més de 4 milions de persones moren prematurament cada any a causa de malalties associades a la contaminació de l’aire domèstic [1].
James Todd, Director d’Inversions en Energies Renovables d'Oikocredit, explica que “estem encantades de poder col·laborar amb l’ACE i ajudar a atendre les necessitats d’energia neta d’algunes de les comunitats rurals més pobres de l’Àfrica. La cuina sostenible és un sector que ha rebut relativament poca atenció i finançament, malgrat l’impacte social i ambiental clar del consum insostenible de combustible. Ens sentim orgulloses d’estar al capdavant de la indústria, ajudant a una empresa social innovadora i ambiciosa a aprofitar els seus coneixements de disseny, fabricació i distribució per ampliar la seva oferta i proporcionar un impacte social tangible."

"Ens sentim molt privilegiades d'haver aconseguit Oikocredit com a organització sòcia. Amb els seus coneixements i experiència en la inclusió financera, així com en les energies renovables i, en particular, en el sector de la cuina sostenible, estem segures que hem trobat el soci adequat per ajudar-nos a escalar el nostre negoci: fer que l’energia neta sigui accessible a moltes més persones". - Ruben Walker, Conseller Delegat i fundador d’African Clean Energy.

ACE-energy-system-renovables-Oikocredit.jpg

Sobre Oikocredit
Inversora d'impacte social i cooperativa mundial, Oikocredit compta amb més de 40 anys d'experiència donant suport financer a organitzacions dedicades a la inclusió financera, l'agricultura i les energies renovables.

Els préstecs, les inversions en capital i la creació de capacitats d'Oikocredit pretenen permetre a les persones amb baixos ingressos a l’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorar de forma sostenible els seus nivells de vida.

Oikocredit finança més de 670 organitzacions sòcies, amb un capital total pendent de més de mil milions d’euros (a 30 de setembre de 2019). Per major detall: www.oikocredit.coop.

Per obtenir més informació, contacteu amb en David Díaz de Quijano i Barbero, Responsable de comunicacions al nostre país, telèfon: +34 665 49 09 78 o per correu electrònic: dbarbero@oikocredit.org
A escala internacional, contacteu amb Jasmin Panjeta, Responsable de Comunicacions de Projectes d’Oikocredit International, telèfon: +31 33 422 4040, correu electrònic: jpanjeta@oikocredit.org.

« Enrere