Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit supera els €1000 milions en finançament del desenvolupament l’any 2016

Oikocredit supera els €1000 milions en finançament del desenvolupament l’any 2016

asteazkena, 22 de martxoak de 2017

22 de març de 2017, Barcelona.
Oikocredit, inversor social i cooperativa mundial amb oficines de representació a Barcelona, Bilbao i Sevilla, ha publicat avui els seus resultats financers corresponents al 2016 que han revelat una cartera de finançament del desenvolupament de €1047,2 milions, un augment del 16% respecte al 2015.

Aquests resultats confirmen una vegada més el compromís de la cooperativa d'utilitzar els fons dels inversors per millorar la qualitat de vida de les persones en països de baixos ingressos, tot oferint serveis financers a les organitzacions sòcies dins les seves àrees d'enfocament prioritari: finances inclusives, agricultura, energies renovables i l’Àfrica.

Creixement significatiu en àrees prioritàries

La cartera de finances inclusives d’Oikocredit, que inclou el finançament per a institucions de microfinances i bancs que donen suport a les petites i mitjanes empreses, va créixer un 11% en relació amb l'any 2015, arribant als €814,5 milions el 2016. A causa que Oikocredit s'està diversificant en altres sectors, com l’agricultura i les energies renovables, la participació en finances inclusives pel que fa a la cartera total va disminuir estratègicament, del 82% al 78%.
La cartera total d'agricultura d’Oikocredit va assolir els €157,3 milions el 2016, un augment del 39% respecte al 2015. Actualment, l'agricultura constitueix el 15% de la cartera total d’Oikocredit, que fa créixer les seves inversions en projectes que busquen reduir la desocupació i la pobresa rurals.
Com a part del compromís d’Oikocredit amb la protecció mediambiental, la cartera d'energies renovables va aconseguir un creixement rècord del 150% respecte al 2015, arribant a €39,8 milions l’any 2016. Les energies renovables són una àrea prioritària des del 2014 i representen el 4% de la cartera total d’Oikocredit.
A l’Àfrica, la cartera d’Oikocredit va créixer fins als €188,7 milions l’any 2016, un augment del 19% respecte al 2015. La cartera d'aquesta regió prioritària ha crescut més del 100% en els tres últims anys.
Així mateix, la cartera total d'inversions d’Oikocredit va augmentar en un 47% fins als €113,8 milions, en línia amb la seva estratègia d'invertir més en organitzacions sòcies que necessiten capital de risc i suport estratègic a llarg termini.

Sòlida entrada de capital i nous programes de desenvolupament de capacitats

Al costat de les seves associacions de suport, membres i socis bancaris ètics, Oikocredit va recaptar €94,3 milions en fons prestables nets (2015: €102 milions) en línia amb els seus objectius.
Oikocredit va aprovar 45 intervencions de desenvolupament de capacitats el 2016 i va gastar €490.000 en els seus tres programes globals: agricultura, serveis financers i mesura de resultats socials a nivell de clients. Oikocredit continuarà ampliant els seus esforços de desenvolupament de capacitats amb la intenció d'enfortir les seves organitzacions sòcies.

«Els nostres inversors comparteixen la passió d'Oikocredit»

La Ging Ledesma, directora executiva interina d’Oikocredit, ha dit: «Tanquem un altre any reeixit en el qual hem brindat préstecs, inversions de capital i desenvolupament de capacitats a 801 organitzacions sòcies en 70 països. Aquests assoliments han estat possibles gràcies als nostres 54.000 inversors, que comparteixen la nostra passió per la visió d’Oikocredit.
Mantenir l'equilibri correcte entre els retorns socials, mediambientals i financers continuarà sent una prioritat mentre continuem treballant a les nostres àrees d'enfocament. Al mateix temps, continuarem enfortint la nostra organització encara més i explorant noves oportunitats, perquè puguem seguir millorant la qualitat de vida de les persones de baixos ingressos».

Entre els principals resultats s'inclouen:

  • Augment dels actius totals del 18%, a €1209,3 milions
  • Augment de la cartera de finançament del desenvolupament del 16%, a €1047,2 milions
  • Augment del finançament a l’Àfrica del 19%, amb un total de €188,7 milions
  • 45 compromisos de desenvolupament de capacitats, per un total de €490.000
  • Entrada neta de fons prestables de €94,3 milions
  • Resultat net consolidat de €29 milions
  • Dividend proposat del 2%

Sobre Oikocredit

Oikocredit té més de quaranta anys d'experiència en el finançament d'organitzacions sòcies que operen en finances inclusives (entre elles, microfinances), agricultura i energies renovables. A través de préstecs, inversions de capital i desenvolupament de capacitats, Oikocredit busca millorar l'estàndard de vida de les persones de baixos ingressos. Oikocredit finança a 801 socis en 70 països, i el seu capital pendent ascendeix a €1047,2 milions.

Nota per als editors:
Per a més informació a nivell internacional, per favor comuniqui's amb laUlrike Haug, gerent de comunicacions d'Oikocredit International; telèfon: +31 6 25 65 53 75, o per correu electrònic: uhaug@oikocredit.org

Para més informació a nivell estatal, comuniqui's amb David Díaz de Quijano Barbero, responsable de comunicacions d'Oikocredit a l'Estat espanyol; telèfons: +34 93 441 63 06 i +34 665 49 09 78, o per correu electrònic: dbarbero@oikocredit.org

« Enrere