Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Fiare-Banca Ètica avança en la seva consolidació com a primera banca ètica cooperativa d'Europa

Fiare-Banca Ètica avança en la seva consolidació com a primera banca ètica cooperativa d'Europa

assemblea-general-fiare.jpgosteguna, 03 de apirilak de 2014

Aquest dissabte passat 29 de març va tenir lloc a les Cotxeres de Sants l'Assemblea de Fiare-Banca Ètica, en la qual més de 350 persones van assistir per conèixer l'estat de la cooperativa i els reptes als quals aquesta farà front en els propers mesos per continuar i finalitzar el desenvolupament de la primera banca ètica cooperativa d’àmbit europeu.


Peru Sasia, conseller de l'Àrea Fiare, va ser l'encarregat de presentar l'estat de la cooperativa i el seu pla d'acció, on es va emfatitzar l'adopció de la nova operativa bancària, amb el corresponent servei de banca online que agilitzarà l'operativa vigent, la qual s'estima entrarà en funcionament a la tardor. Per altra banda, Cristina de la Cruz va ser escollida per part dels socis i sòcies de l'Àrea Fiare com a representant de Fiare-Banca Ètica al Comitè d’Ètica de Banca Popolare Etica (BPE).


Es va dedicar la tarda del dissabte a la realització d'un seguit de tallers relacionats amb la cooperativa, els quals van abraçar els temes de la construcció del mercat social, les relacions existents i futures entre l'entitat i d'altres de l'àmbit parabancari, l'anàlisi de la pròpia entitat des de l'òptica de l'economia feminista i la projecció de Fiare a 15 anys vista.


Durant el transcurs de les jornades, Ugo Biggeri, president de Banca Popolare Etica, i Peru Sasia, van reflexionar sobre els 15 anys de BPE a Itàlia i els reptes existents en l'àmbit de la banca ètica a nivell europeu. L'acte públic va tenir lloc el divendres precedint l'Assemblea General, on hi van assistir diverses delegacions arribades d'arreu de l'estat.


Les jornades van finalitzar amb la presentació per part de diverses cooperatives dels seus projectes de transformació social, entre les quals destacaven Peñascal, Sercoval, Convivir i Suara, entitats finançades gràcies a Fiare-Banca Ètica, totes elles promovent un model d'organització empresarial alternatiu, l'equitat i la justícia social.


Oikocredit Catalunya va assistir a la jornada en tant que soci promotor del projecte Fiare-Banca Ètica a l'estat espanyol. Actualment, Oikocredit Catalunya disposa d'una llibreta xarxes FIARE-vinculada que cedeix els interessos a l'associació catalana i a Conosud, organització potenciadora de l'economia solidària, per al finançament d'un fons recurrent de microcrèdits.

« Enrere