Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

La història de la Juana a El Salvador, la dona que fabrica cistells

La història de la Juana a El Salvador, la dona que fabrica cistells

ENL-SV-47.jpg

Juana Flores de Paulino

El seu nom és Juana Flores de Paulino i no arriba als trenta anys d'edat. Igual que moltes de les noies que viuen en països del Sud, la Juana no va poder acabar l'escola primària; els tres anys que va estar assistint a classes li van servir per a aprendre a llegir i escriure, poc més. A partir d'aquí ja va haver d'ajudar a casa amb el seu treball, i el món dels adults va passar a ser la seva vida també.
Malgrat la seva escassa formació, hi ha una cosa en la qual la Juana és molt bona, i és que des de molt joveneta s'ha dedicat a elaborar cistells de vímet. Fa poc que la nostra amiga es va llançar a l'aventura de ser empresària al seu país, El Salvador. Muntar un negoci en les zones rurals en molts països és un repte, també allí.
La raó de la Juana per a fer un pas endavant i muntar el seu propi negoci va ser la mateixa que la de moltes dones a El Salvador: els seus fills eren encara petits i ella no tenia la formació adequada per a emigrar a una gran ciutat i buscar una bona feina. A tot això s'unia la convicció de voler tirar endavant en la seva terra, i voler donar una bona educació als seus fills. Fins a aquest moment, la Juana venia els seus cistells de vímet als intermediaris que arribaven fins al poble: els seus beneficis eren escassos i solament donaven pràcticament per al dia a dia dels petits i ella mateixa. Va ser el seu valor el que la va portar a demanar un microcrèdit de $22 dòlars a Enlace ; amb aquests diners va poder comprar els materials més barats a la gran ciutat, i després transportar els cistells fins allí per a vendre'ls directament al client final. Resultat? No sols un negoci que creix i dóna feina també a la seva germana i una altra noia. El valor de la Juana també s'ha vist recompensat amb la possibilitat de renovar la seva casa i accedir a l'energia elèctrica, que li permet tenir una millor qualitat de vida. Dia a dia veiem dones emprenedores que s'arrisquen per a tirar endavant i trobar un camí fent el que saben fer. Bé per la Juana i moltes com ella.
Si vols llegir més històries com aquesta, punxa a continuació

https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

« Enrere