Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

El Fons d'Oikocredit i FMO celebra un any 

El Fons d'Oikocredit i FMO celebra un any 

Salcedo,Guillermo.pngasteazkena, 24 de uztailak de 2013

Fa un any, Oikocredit juntament amb el banc de desenvolupament holandès FMO, va crear el Fons de Crèdits LIC (LIC Loan Fund). El fons va ser establert per tenir un major abast i crear més oportunitats de negocis per micro i petits emprenedors en alguns dels països més pobres a nivell mundial. Ambdues organitzacions van aportar al fons 5 milions d'euros, portant el capital total del fons a 10 milions d'euros. Recentment hem conversat amb Guillermo Salcedo, sotsdirector de crèdits i inversions a Oikocredit Internacional, sobre com va el fons i cap on veu ell que aquest es dirigeix en el futur.

Primer, per què Oikocredit va triar a FMO per crear el fons? 

“FMO és un banc de desenvolupament molt conegut, amb lideratge a nivell internacional quant a bancs de desenvolupament, també amb seu als Països Baixos, al qual coneixíem bé. La vasta experiència de FMO en mercats emergents, el seu compromís amb el desenvolupament econòmic sostenible i experiència en una varietat de sectors incloent finances, energies renovables i indústria agrícola el feien un soci ideal per Oikocredit, del qual podem aprendre. Nosaltres hem identificat possibles sinergies entre les nostres organitzacions. Ambdues entitats enfocades en el desenvolupament a llarg termini amb especial interès a ampliar el nostre abast i impacte a l'Àfrica.” 

Com d'important va ser el finançament de FMO per al fons? 

“Va ser molt important. A partir del 2005, la demanda d'inversions microfinanceres va créixer significativament, fins a tal punt que el creixement de la cartera d'Oikocredit va començar a sobrepassar l'entrada de fons dels inversors. Això ens va portar a adonar-nos que si volíem estar preparats per respondre a una alta demanda en el futur, necessitàvem desenvolupar-nos i guanyar experiència amb altres mecanismes per aprofitar la nostra capacitat de finançament. Una bona opció per a això va ser associar-nos amb altres institucions financeres per al desenvolupament amb idees afins, disposades a invertir de manera conjunta en les organitzacions a les quals nosaltres donem suport.” 

Des que va començar ara fa un any, què ha aconseguit el fons? 

“Al 30 de juny de 2013, el fons tenia 5,3€ milions de capital en circulació, per la qual cosa en un any hem invertit la meitat dels 10 milions d'euros compromesos. El Fons de Crèdits LIC compta actualment amb 11 organitzacions que han rebut finançament, nou de les quals a l'Àfrica, una a Cambodja i una a Tadjikistan. Esperem veure encara més diversificació en el curs dels propers 12 mesos a mesura que petites i mitjanes empreses siguin finançades i es cobreixin més països.” 

Cap on veu dirigir-se el fons en el futur? 

“A través de la cooperació amb FMO, Oikocredit veu una oportunitat per guanyar experiència i exposició com un administrador de fons de confiança i soci d'un gran finançador de desenvolupament de renom com és FMO. L'experiència pot obrir portes per a una major col·laboració en el futur, no solament amb FMO sinó també amb altres institucions financeres de desenvolupament com a inversors potencials. 

El període d'inversió del fons es va establir en cinc anys, inicialment solament amb dues organitzacions com a participants. Tenim la confiança que els fons seran invertits íntegrament dins dels primers dos anys i esperem veure cada vegada més oportunitats per al creixement del fons.”

Siddy Fall és un client de PAMECAS a Senegal, una institució recolzada per Oikocredit finançada amb el fons LIC.

« Atrás