Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Socis d'Oikocredit a Filipines afectats pel tifó Haiyan

Socis d'Oikocredit a Filipines afectats pel tifó Haiyan

astelehena, 11 de azaroak de 2013

El tifó Haiyan va ser el 24è tifó que va colpejar Filipines aquest any i el més fort de la història. Va afectar sis punts al centre de Filipines, provocant onades de 6 metres, inundant pobles i destruint-ho tot al seu pas. La directora regional d'Oikocredit al sud-est d'Àsia, Maria Theresa Pilapil, va informar des de Manila que mentre el personal d'Oikocredit i les seves famílies estaven fora de perill, les organitzacions que rebien suport d'Oikocredit a les illes devastades de Leyte i Samar no havien escapat.

“El meu equip està reunint informació sobre la situació de les organitzacions afectades a les Illes Visayas. Això inclou totes les altres àrees enormement afectades com la regió de Bicol i el nord de Mindanao”, va dir Pilapil. “El dia després de que el tifó ataqués, vam aconseguir posar-nos en contacte amb una organització a Leyte, OCCCI, i ens vam assabentar de morts de persones conegudes entre els membres de la cooperativa”.

La ciutat on està situada OCCCI, Ormoc, ha estat totalment destruïda. El cablejat d'energia està inoperatiu, i no hi ha electricitat i les carreteres estan intransitables. Els danys a les propietats són massius i les comunicacions han estat gairebé impossibles per la sola existència d'una xarxa de telecomunicacions en funcionament. Fins al moment, se sap que cinc altres socis d'Oikocredit han estat afectats; LAMP, Leyte 4th, OFMPC a Leyte, i SACRED i AKMA a l'lla de Samar.

L'oficina d'Oikocredit a Filipines està preparant una proposta per enviar ajut per fer front a la catàstrofe. Com a inversor i prestamista, Oikocredit pot ser de molt valor durant la llarga fase de reconstrucció després dels esforços inicials d'ajuda.

« Atrás