Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit entra a formar part de SpainSif

Oikocredit entra a formar part de SpainSif

Spainsif-Inversion-Sostenible-y-responsable-Oikocredit.pngastelehena, 09 de urtarrilak de 2023

Des d'aquest 2023, Oikocredit forma part de la plataforma Spainsif, on pretén establir sinergies amb altres entitats del sector i aportar la seva visió de les finances ètiques i la inversió d'impacte des de la seva experiència cooperativista de més de 48 anys.

Spainsif és la plataforma de trobada i de referència en matèria d'inversió sostenible i responsable a Espanya. La seva missió principal és fomentar la integració de criteris ambientals, socials i de bon govern en les polítiques d'inversió mitjançant el debat i el diàleg amb els diferents grups socials, contribuint així al desenvolupament sostenible.

D'altra banda, Spainsif també pretén conscienciar i impulsar canvis en els processos d'inversió entre la comunitat inversora, les empreses, les administracions públiques i la ciutadania en general.

A causa d'aquesta afinitat d'objectius, la cooperativa Oikocredit va decidir associar-se a la plataforma i així poder aportar la seva experiència al sector de la inversió d'impacte i les Finances Ètiques a països del Sud Global.

Spainsif és una associació sense ànim de lucre constituïda el 2009 per entitats interessades a promoure la Inversió Sostenible i Responsable a Espanya. Amb la seva creació es va generar un espai integrat per entitats financeres, proveïdores de serveis ISR, entitats gestores, organitzacions sense ànim de lucre vinculades a la ISR i els sindicats.

Eixos dactuació de Spainsif en matèria d’inversió sostenible:

• Transmissió, mitjançant el consens dels seus grups, d‟una visió plural i independent sobre els diferents temes de la ISR.
• Promoció de la inversió sostenible per elevar el pes dels productes d'ISR sobre els productes d'inversió.
• Impuls de la ISR Retail, per arribar a l'inversor/a estalviador/a final.
• Investigació i formació per augmentar el coneixement en matèria d'inversió sostenible i responsable.

Des d'Oikocredit es començarà a col·laborar en alguns dels grups de treball de Spainsif i també es preveu la participació activa en alguns dels esdeveniments públics programats per Spainsif per a aquest any.

« Atrás