Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Per a l'èxit d'Oikocredit és essencial ser conscients de la necessitat d'afegir-hi valor i d'aconseguir un impacte.

Per a l'èxit d'Oikocredit és essencial ser conscients de la necessitat d'afegir-hi valor i d'aconseguir un impacte.

mirjam web.jpgasteartea, 03 de urtarrilak de 2023

La Directora General d'Oikocredit, Mirjam 't Lam, comparteix els seus pensaments en començar el nou any.

A principis del 2022, amb la pandèmia de Covid-19 retrocedint, un dels meus desitjos més fervents era conèixer cara a cara més persones implicades en el treball de la nostra cooperativa: organitzacions sòcies, membres de la cooperativa, persones inversores i col·legues de les diferents oficines d'Oikocredit arreu del món. De la mateixa manera, volia que altres persones poguessin connectar-se i comprometre's en persona, després de molts mesos de tancament. Em plau que s'hagin complert les meves esperances de què totes ens reuníssim i treballéssim més en persona.

Vaig tenir la grata oportunitat de conèixer membres d'Oikocredit, personal de les associacions de suport, representants del Consell de Membres, membres del Consell de Supervisió i molts col·legues dels diferents països on operem. I el que és més important, vaig conèixer persones inversores, organitzacions sòcies i persones beneficiàries finals dels projectes que financem durant les visites a contraparts de les nostres xarxes de captació de fons i finançament de projectes al Sud.

Totes aquestes interaccions em van permetre comprendre millor la feina que fem i allò que s'espera d'Oikocredit. També va demostrar que la nostra feina és rellevant i molt necessària, especialment amb tantes incerteses que emanen de les guerres, el canvi climàtic, l'alta inflació, l'augment de les taxes d'interès i altres reptes globals i locals.

Oikocredit dóna exemple mostrant què significa la inversió responsable i ajudant les persones i comunitats dels països en desenvolupament a augmentar la seva resiliència. Hem de continuar treballant per una societat més justa mentre el món s'enfronta a desigualtats cada cop més grans.

L'any 2022 vam avançar amb èxit en importants iniciatives de canvi per a la nostra organització, fent realitat el nostre nou model de captació de capital i l'estratègia 2022-2026. El 2023, el desplegament del nostre nou model de captació de capital anirà seguit d'una nova estratègia de creixement adreçada a les persones inversores perquè s'uneixin a nosaltres invertint de manera responsable i formant part del nostre moviment inversor.

També hem de traduir el nostre enfocament centrat en la comunitat en plans viables, innovacions i objectius d’impacte per a cada línia de productes i per a cada país on oferim finançament. Això és essencial per dotar-nos d'una brúixola que ens permeti ajudar les persones amb ingressos baixos a millorar les seves vides de manera sostenible, i per oferir als nostres inversors i inversores informació sobre l'impacte que aconseguim i les innovacions que estimulem amb el capital que ens confien.

Una altra tasca clau és fer que la nostra activitat principal sigui eficient i eficaç mitjançant l'ús de la tecnologia i la presa de decisions basada en dades i optimitzant els nostres processos. D'aquesta manera podrem alliberar temps i dedicar-lo a captar noves persones inversores i organitzacions sòcies, impulsar el canvi organitzatiu i iniciar nous projectes centrats a la comunitat, respectant alhora la bona conducta empresarial en termes de gestió de riscos, liquiditat i capital.

En passar del disseny a l'aplicació del nou model de captació de capital i l'estratègia, estem passant de la reflexió a l'acció. En passar a l'acció, hem de comprovar contínuament amb els nostres col·legues, organitzacions sòcies, membres i persones inversores si el que fem funciona i hi afegeix valor, i no tenir por de fer ajustaments en funció dels vostres comentaris. En un any d'acció és fonamental recórrer juntes el cicle planificar-fer-comprovar-actuar.

M'esforçaré per fer-ho personalment el 2023 practicant el cicle i prestant especial atenció a la comprovació amb les parts interessades per assegurar-nos que les nostres accions permeten una inversió responsable i contribueixen a la resiliència de les persones amb baixos ingressos i les seves comunitats.

Us desitjo a tots i totes un 2023 actiu i enriquidor.

« Atrás